ZeroSuper Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Posiadam DFI NF2 LanParty, na pokładze SoundStorm, gra ładnie, nie przywiesza się i jest o.k. Ale wpadła w moje łapki karta SB Live 5.1 i teraz nie wiem czy pakoać ją do kompa zamiast SS :?: Ponoś z tego SB można zrobić pseudo Audigy, i jestem w kropce co będzie lepsze. Chętnie wysłucham Waszych doświadczeń w tejże materii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubuŚ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 zainstaluj obie karty na kompie i zobacz co bedzei ci badziej pasowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Problm w tym, że testowałem obydwie i moje drewniane ucho melomana nie wychwyciło znaczących różnic, jeżeli chodzi o performance to wypada troszkę na korzyść SS, ale SB daje EAX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Miałem ten sam dylemat ale odkąd nVidia była łaskawa wypuścić porządne sterowniki pod Linuksa Live leży w szufladzie. SS nie obsługuje EAX2? To musi być jakaś nowa wersja chyba, bo mój sobie radzi z tym całkiem nieźle. I najważniejsze: najnowsze stery koniecznie musisz mieć, bo na starych kumpel miał szumy po kilku minutach grania (u mnie jakoś nie było takich numerów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 na glosnikach komputerowych roznicy nie wychwycisz live ma lepsz procesor efektow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 1. Mod z SB Live na SB Audigy nic nie daje poza nowym wyglądem sterów (lepszy czy gorszy kwestia gustu) 2. Jak zauważył poprzednik na bzyczkach komputerowych nie zauważysz róznicy nawet między AC97 a Audigy2 3. SB Live ma lepszy procesor efektów i lepsze przetworniki cyfrowo analogowe, więc zależy też co będziesz podłanczał pod karte czy jakieś komuterowe pod wyjście cyfrowe (wówczas lepszy SS) czy analogowe (stereoo wzmachol+ kolumny, wóczas SB Live jest lepszy) 4. Skoro twierdzisz że masz "drewniane ucho melomana" to nie wkładaj w kompa SB skoro nie masz różnicy to po co kolejne urządzenie 5. Chodząc po forum zaglaając do szukajki nieraz byś się spotkał z tym problemem przynajmniej wiem że gdzieś to było wieć nie potrzebnie zakładzas nowy teamt Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...