Skocz do zawartości
ZeroSuper

Dylemacik -> SS czy SB5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam DFI NF2 LanParty, na pokładze SoundStorm, gra ładnie, nie przywiesza się i jest o.k. Ale wpadła w moje łapki karta SB Live 5.1 i teraz nie wiem czy pakoać ją do kompa zamiast SS :?:

Ponoś z tego SB można zrobić pseudo Audigy, i jestem w kropce co będzie lepsze. Chętnie wysłucham Waszych doświadczeń w tejże materii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam dylemat ale odkąd nVidia była łaskawa wypuścić porządne sterowniki pod Linuksa Live leży w szufladzie.

SS nie obsługuje EAX2? To musi być jakaś nowa wersja chyba, bo mój sobie radzi z tym całkiem nieźle.

I najważniejsze: najnowsze stery koniecznie musisz mieć, bo na starych kumpel miał szumy po kilku minutach grania (u mnie jakoś nie było takich numerów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Mod z SB Live na SB Audigy nic nie daje poza nowym wyglądem sterów (lepszy czy gorszy kwestia gustu)

2. Jak zauważył poprzednik na bzyczkach komputerowych nie zauważysz róznicy nawet między AC97 a Audigy2

3. SB Live ma lepszy procesor efektów i lepsze przetworniki cyfrowo analogowe, więc zależy też co będziesz podłanczał pod karte czy jakieś komuterowe pod wyjście cyfrowe (wówczas lepszy SS) czy analogowe (stereoo wzmachol+ kolumny, wóczas SB Live jest lepszy)

4. Skoro twierdzisz że masz "drewniane ucho melomana" to nie wkładaj w kompa SB skoro nie masz różnicy to po co kolejne urządzenie

5. Chodząc po forum zaglaając do szukajki nieraz byś się spotkał z tym problemem przynajmniej wiem że gdzieś to było wieć nie potrzebnie zakładzas nowy teamt

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi