wizjonerek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Własnie tak jak w temacie . Dostałem biosik od MArka który dostal go beżposrednio od Solteka(hihihii niezle wypuscili 2 biosy w 3 dni:)) no to myśle zabieram sie do dzieła. pierwsze wrażenia horror 3 razy flash biosu i 3 razy przekaładanie kostek do innej płyty i wgrywanie biosu 1,3 i znów przełozenie kostki do solteka na właczonym kompie oczywiscie . po 4 godzinach potraktowałem płyte zapalarką i poszła na servis, a własciwie to nie, bo dostałem od reki nową. wiec przydreptałem i znów awdflash i nowy biosik(mysle cóz mam do stracenia :)))) ale tym razem płyta odpaliła:)))mam Morgana 1,1 ale wiem ze staruje na 166 mhz bo sprawdzałem u kumpla co prawda zaraz po uruchomieniu 98se bluuuuuscren ale przynajmniej wstawał.wszystko z kompa wyciągnięte jest tylko to co potrzeba 2 zasilacze po 300W : na płyte jeden i drugi na coolery i hdd .--- no to do dzieła i oto efekt---: x 5,5 - 166 uruchamia sie nawet nie przechodzi postu (zwiecha zaraz po wyświetleniu wersji biosu) x 6,0 - 166 ciemność x 6,5 - 166 uruchamia przechodzi test pamięci zwiecha x 7,0 - 166 ciemnosc ciemnowsc widze :(( x 7,5 - 166 przechodzi post ,nie widzi dysków zwiecha no to wtedy podnosze o 0,1V napiecie memory i AGp i od nowa zaczynam ale nic sie nie zmieniło wiec jade dalej x 8,0 - 166 przechodzi cały post znalazł dyski i................... ciemnośc :((((( dokładnie zwicha w czsie kidy ma zczytać MBR:(( x 8,5 - 166 ciemnosc x 9,0 - 166 przechodzi post i zwiecha (wtedy to sie zdziwiłem bo to przecież 1400 mhz!!!!!!!!!!!)proć mi wstał:))) no to mysle zmniejsze Fsb no i tak zmniejszałem zmniejszałem zmniejszałem najlepszy wynik jaki mi sie udało siągnąć to 159 mhz!!!!! system sie uruchomił chciałem wejsc na neta i to posta Wam napisać i sieciówka Relteka poszła sie j----ać :((( teraz już kupiłem nową :)) dalej już nic ciemnośc echo . podsumowanie zostawiam wam Chyba naprawde nas ktoś wydymał. Tak sie zastanawiam. W specyfikacji jest ze XP np 2200 ma na tej płycie działa wiec chyba ją też za niedługo potraktuje zapalarką i zmienie na inną gdzie mi ten proc wstanie a własciwie To 1600+ agoia bo mam na oku :))) pozdrówka Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P.s Zapomniałem Dodać a może ma ktoś inne oswiadczenia czy chciaż jednemu Forumowiczowi ta płyta wstała na 166??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 nie wiedziles ,ze solteki sie nie kreca przez fsb? to sa najstabilniejsze plyty na swiecie pod warunkiem ze nie sa krecone przez fsb :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 nie wiedziles ,ze solteki sie nie kreca przez fsb? to sa najstabilniejsze plyty na swiecie pod warunkiem ze nie sa krecone przez fsb :PDokładnie ale 400 stówki za stabilnośc i mozliwosci podkrecania (ja własnie podkrecałem śrubokretem śrubki pod płytą aby mnoznik zmienić bo fsb w dosie 5,1 albo w widnowsie obowiązkowo 3,11 sie da zmienic) to troche dużo. a przeciez było na Forum post z informacją od solteka że to zrobią !!!! jak mam se kupić 1600 agoie jak teraz płyta mnie ogranicza hrhrhhrhr :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mi wstal duronek 950 puszczony 5,5*166 ale zwiecha przy uruchamianiu windozy, i przy instalacji po jakis 4 min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mi wstal duronek 950 puszczony 5,5*166 ale zwiecha przy uruchamianiu windozy, i przy instalacji po jakis 4 minwłaśnnie dokładnie o to mi chodziło to że plyta wstaje przy 166 to akurat zauważyłem ale zazwyczaj przechodzi tylko post i przy uruchomieni zwiecha. chyba faktycznie Soltek nas wydymał. jak załatwie A XP to wtedy sprawdze i zapodam info czy działa czy tez nie . pozdrówka Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ja mam antka xp ale czekam na klej z 4maxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ja mam antka xp ale czekam na klej z 4maxagrrr zaczynam byś sfrustrowany :roll: :evil: :evil: Jak dostaniesz kleja to podaj info czy poszła na 166 ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Witam serdecznie. Wiec Soltek dal D..., podobno plyta obsluguje najnowsze Athlony Xp, na biosie T1,5, jednakze kiedy napisalem emaila do Solteka, dlaczego system po podniesieniu FSB ponad 150 a juz napewno 166 sie wiesza, to mi odpisali ze to normalne bo mnoznik PCI jest 1/5 a to przy FSB 150 wynosi 37 Mhz!!!, wiec sam Soltek Twierdzi ze biosem nieda sie tego zrobic!!!, w takim razie mozemy tylko pomazyc o FSB 166!!, chyba czas zmienic plyte glowna. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Witam serdecznie. Wiec Soltek dal D..., podobno plyta obsluguje najnowsze Athlony Xp, na biosie T1,5, jednakze kiedy napisalem emaila do Solteka, dlaczego system po podniesieniu FSB ponad 150 a juz napewno 166 sie wiesza, to mi odpisali ze to normalne bo mnoznik PCI jest 1/5 a to przy FSB 150 wynosi 37 Mhz!!!, wiec sam Soltek Twierdzi ze biosem nieda sie tego zrobic!!!, w takim razie mozemy tylko pomazyc o FSB 166!!, chyba czas zmienic plyte glowna. pozdrawiam nie no to już jak dla mnie przesada w ciagu jednego tygodnia 3 razy zmieniałem płyte raz sieciówke i 1 dysk bo wszystko padło z powodu Solteko i pci /15 :((( i co zaś mam ją zmienić płyte ??? kurcze to może "zapalareczka" i wymienie ją na Msi albo czajntecha???? zobaczymy miny kolesi w sklepie jutro jak mnie znow zobaczą :)))a to co robui Soltek to to samo co my czyli kręci (nie dość ze w zeznaniach)to podkreca własny produkt hihiihihi to już wiem dlaczego tak sie reklamują jako płyty do OC.;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ja jeszcze poczekam az stanieja plyty na kt400 :) i wtedy zrobie to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...