Elgreen Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Witam. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem karty telewizyjnej Play TV HD (playTV HD) firmy Prolink/Pixelview. Karta chodzi dobrze (tylko pilot nie działa) na WinXP bez SP1. Po instalacji Service Pack'a 1 zaczęły się z nią dziać cuda: Pilot przestał działać, aplikacja dołączona do karty zaczęła się przełączać między różnymi źródłami sygnału(tuner/composite/SVHS) co uniemożliwia oglądanie TV za jej pomocą. Rozkodowanie dźwięku nicam też pozostawia sporo do życzenia - dźwięk strzela, chwilami jest zniekształcony oraz przełącza się po chwili z Stereo na mono i tak na ogół na mono pozostaje. Zainstalowanie najnowszych sterowników/aplikacji PlayTV HD 1.07 pomogło na "wariowanie" wersji 1.06, jednak pilot dalej nie działa, dźwięk nicam strzela jak strzelał. Jakby tego było mało całkiem porządna aplikacja do nagrywania i montażu av - PowerDirector 2.1 Pro ME dołączona do karty też przestała działać - "Contact your local dealer to update your capture application" taki jest komunikat błędu (oczywiście zainstalowałem do niej patch ze strony gocyberlink.com) I tak z najnowszym WinXP SP2 + najnowsze sterowniki PlayTV HD (1.07) + patch do PowerDirector2.1ProME mam kartę telewizyjną w której : - pilot nie działa - dźwięku podczas nagrywania nie ma (jest tylko podczas oglądania w programie PlayTV) - dźwięk stereo-nicam strzela/przełącza się na mono - nie działa poprawnie oprogramowanie dołączone do karty - PowerDirector 2.1 Pro ME Troche poszukałem w sieci i na tym forum ale rozwiązania nie znalazłem: Tutaj problem z pilotem - i wariowaniem aplikacji (oczywiście dotyczy to też SP2 :) ) : http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=2688 Tutaj problem z cykającym/strzelejącym dźwiękiem porusza pmp http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=555...ht=pixelview+tv Jeśli chodzi o aktualizacje sterowników to ręce mi opadają : na Polskiej stronie www.Prolink.pl jest katalog ze steronikami od PlayTV HD a w środku???!! http://www.prolink.pl/sterowniki/tm_drivers/ w katalogu PlayTV HD owszem są sterowniki w wersji 1.07, ale oprócz nich są w tym samym katalogu sterowniki ac97 od jakiejś płyty głównej!!!,sterowniki od sound blastera 128 !!! oraz od innych kart telewizyjnych !!! Na stronie www.prolink.com.tw jest jeszcze ciekawiej: http://www.prolink.com.tw/2003/english/dow...media.htm#881PL wpisali sobie cfaniaki datę 2004.06.30, a w środku stare sterowniki 1.07 z 2002.11.08 TAK TAK najnowsze sterowniki są z 2002 roku !!!! I tutaj pytanie - czy te wady/usterki oprogramowania/sterowników , w końcu karty, brak "supportu" ze strony producenta kwalifikują ją do zwrotu na gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 mam tą kartę...:(. Nie wiem, ale to chyba jakiś nie wypał. Co do dołączanego programowania, to bez komentarza, bo jest ono po prostu okropne. Fajnie chodziło to pod ChrisTv. U mnie wszystko działało na WinXP i na SP1. Teraz karta leży w kompie i prawie wcale jej nie uźywam. Może pojaiw się jakiś chętny :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus_28 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 panowie! mam sterowniki z stronki prolinka http://www.prolink.com.tw/2003/english/dow...media.htm#881PL i dziala mi karta!!!! :D testowalem na windowsie 2000 i windowsieXP z sp2 (wczoraj) I DZIAŁA!!! używam CHRISTV W WERSJI 3.9 lub 4.0 (FREEWARE ) oprocz tego ze nie mam dzwieku w programach takich jak viva, MEZZO, i jeszcze jakies to moze byc... musze powiedziec ze NIE JEST TO TUNER MARZEŃ ;) ale da sie przezyc jesli chce sie tylko ogladac... co do programow to wytargalem wersje demo programu !!!!!!!POWERVCR2 !!!!!!!! ktory przy ZAINSTALOWANYCH STEROWNIKACH I APLIKACJACH PRODUCENTA OBSLUGUJE PILOTA!!!! dzialaja wszystkie przyciski tylko ze nie mozna wlaczyc programu z pilota bo sie wlacza aplikacja producenta, jednak jak polecimy z ikonki jest wszystko o.k. UWAGA jesli macie zamiar uzywac POWERVCR2 to wyszukujcie programow na ustawieniach GERMANY.... nie wiem czemu na polskichnie dziala.(jest niebieska poswiata...).... JESLI MACIE JAKIES PROBLEMY TO PISZCIE gg:2328232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ale ten program lipny jest (powerVCRIIv3)- czasem jak się za szybko przełącza programy - to gubi je z listy zaprogramowanych programów :( No i nie obsługuje obrazu 704x576 więc ma źle przeskalowany obraz :( A dla ustawień "Poland" przyjmuje Secam --> stąd taki obraz jest, dla Germany jest Pal i tu jest dobrze. Ja ostatnio mam PlayTV PVR 2.0 zainstalowane i też niby działa - wszystko oprócz PowerDirectora2.1ME pro :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...