Serchio Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Chciałem zmienić bios i nadal chcę w karcie wymienionej w temacie ale mam problem. Gdy używam nvflasha a:nvflash -p -u -r -j bios.bin Otrzymuję komunikat: Mismatch in 356 byte page -mode programing ERROR gdy używam: a:wfflash.exe NM bios.bin Otrzymuję taki komunikat: Verifing error address 0034, data b0 Gdy wgrywam orginalny bios - kopia zapasowa nie ma problemu, ale gry próbuj zmienić na inny, lub jeżeli coś zmienie w tym biosie orginalnym to już nie moge go wgrać. Pomoże mi ktoś? Szukałem na zagranicznych forach, ale tam nikt nie umie powiedzieć co jest nie tak, nikt nie umie pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Używasz poprostu złych komend, nie można jednocześnie używać -u -p -r -j Powinno być twk: nvflash -u -p "name of BIOS".bin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 To co napisałeś, czyli komendy -u -p używałem na samym początku co jednak kończyło się identycznym rezultatem jak w przypadku opisanym powyżej. To nie jest wina komend. Na jakimś zagranicznym forum przeczytałem, że można spróbować -p -u -r -j jednak to tez nie daje rezultatów. Nie tędy droga, problem prawdopodobnie tkwi w czymś innym, ale nie wiem w czym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Rozwiązałem jush problem wczoraj wieczorem. Trzeba zrobić tak: a:nvflash -r restart kompa a:nvflash -u -p bios.bin i jush działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...