Skocz do zawartości
adi_em

Jak i ile ramu...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam teraz aktualnie 256 MB 400MHz ram'u. Kingstona ale to nie ważne. I chce jeszcze troche wrzucić. I tak się zastanawiam czy lepiej kupić 256 MB i lecieć na dualu, czy 512 i mieć 768, czy 512 i potem drugie 512 i znów dual...

Prosze o rade!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to masz dobre pamieci i szkoda by bylo sie ich pozbywac. Wszystko zalezy ile masz kasy.

Ja bym chyba jednak kupil drugie 256MB, no chyba ze cie stac to kup dobre pamieci 512MB i bedziesz mial 768 - za jakis czas sie pozbedziesz tej kosci 256 i dokupisz druga 512 i bedzie juz wypas.

Tak jak powiedzialem - wszystko zalezy od tego ile masz kasy.

Co do duala - to nie ma co sie tak podniecac - w przypadku AMD (a widze, ze masz athlona) dual niewiele daje wiec raczej nie warto ograniczac swej decyzji w kupowaniu pamieci do wlasnie tego aspektu... Takie jest moje zdanie. (co innego kupowac firmowo zapakowane, podwojne pamieci, np. 2x256MB Geila ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kupic 512L:) i z dualem dac sobie spokuj:)

Co do sprzedawania ramu itd. To zalezy

Jesli np. twoj chodzi na 400mhz cl2-2-2-6 albo cl2-3-3-8 to napewno nie warto sprzedawac natomiast jesli np. chodzi tylko na standartowych ustawieniach to mozna by sprzedac.

Na ile wykreciles proca? jesli ładne sie kreci to pomysl o kupieniu jakis pamieci testowanych przez kogos pod względem o/c albo jesli masz kase jakies gwarantowane 466mhz-500mhz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi