Skocz do zawartości
Nessay

Podkręcanie grafy (programem)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po pierwsze wiem, że były juz tematy na temat podkręcania grafy programami i wiem, że był temat podobny do tego ale nie dowiedziałem się wszystkiego i mam troche inne pytania.

pytanie 1.

Jaki program preferujecie do podkręcania grafy? Chodzi konkretnie o ATI (Radeon). Ważne, żeby zapamiętywał ustawienia po restarcie i żeby mało ramu wykozystywał najlepiej jakiś mało skomplikowany.

pytanie 2. Ja podkręcam Power Strip'em ale robi jakieś dziwne żeczy np wyłącza mi ekran albo na sec ekran się wyłączy i za sec włączy wie ktos może dlaczego to robi??

Acha Flashować karty ze swoimi ustawieniami raczej nie chcem choć wiem, ze to jest jeden z lepszych pomysłów na podkręcanie karty.

Co radzicie.

Z góry thx za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam moze Ciebie. Kolega ma radeona i nie dziala mu TV-OUT.

Jakim programem najlepjej go ustawic ?

Nie kożystam i nie kozystałem z TV-out ani razu więc nie pomoge Ci :(
To grzech nie wykorzystywac takiego czegos. Wlasnie od niedawna sie tym bawie i jest lepiej niz sobie wyobrazalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy instalnalem se tego Stripa ale najczesciej nic nie mogl zrobic

z moim radkiem ,wogole nie wykrywal czestotliwosci pamieci i rdzenia!!!

Wiec se odpuscilem !!

Potem znalazlem R3DTweak . I tu jest pole do popisu !!!! Mozesz praktycznie wszystko zmieniac ,wlacznie z indywidualnymi ustawieniami

dla kazdej gry !!! SUPER !!!

Jest jeszcze ATI RefreshFix ale on tylko naprawia odswiezania na WIN2000 i WINXP (wiem ze na tych systemach ono szwankuje nie wiem jak inne, aha na WIN9.x jest wszystko ok :) ). Uwazaj z tym programem

bo moze niezle namieszac w rejestrze przy probach deinstalacji!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zainstalowany R3DTweak 3.6 i uważam go za najlepszy podkręcacz do Radeonów oraz do zmian innych ustawień (ogromna ilość opcji).

Zainstalowałem również ATI RefreshFix i dzięki niemu nie mam już problemów z niskim odświeżaniem w grach pod Windows 2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi