arczowsky Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Witam, od niedawna dręczy mnie jeden problem, otóż w grach pod OpenGL mam ciągle 60Hz, najdziwniejsze jest to że kiedyś używałem RefreshFix'a i wszystko było ok, teraz już niewiem od czego tak jest, próbowałem powyższego programiku, MultiRes'a, Riva Tuner'a, Power Strip'a i nie ma żadnych efektów, sterowniki usuwałem, zmieniałem i nic;/ aktualne to Omegi 4.10. Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Spróbuj Refresh Force . U mnie działają znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Albo ATI Tray tools - śmiga wyśmienicie :D (refresh lock) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Oo, RefreshForce działa :) dzięki edit ;/ po resecie niby wszystkie 'standardowe' rozdziałki śmigają dobrze (i w grach i na pulpicie) ale np. już te niestandardowe (np 960x720 której używałem na pulpicie) chcą wyciągać 100Hz :o i takim sposobem mam czarny ekran na monitorze z warningiem, w programie wszytsko niby ok ustawione ;/ proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 W oknie z ustawieniami przy danej rozdzielczości klikasz na częstotliwość i zmieniasz ręcznie na taką jak chcesz np. 85 Hz. Dalej już wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 No właśnie to robie, pisze niby że wszystko okej, 85Hz, a tu lipa, przy niestandardowych mam 100 a mój monitor tego nie obsługuje ;/ chyba bedzie format bo juz nie moge;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Właśnie mi się przypomniało , że kiedyś jak używałem Omeg też miałem rozdziałkę 960x720 i używałem Radeon Refresh Fix. Może się uda. Sformatować zawsze zdążysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 O, juz działa, wyczyściłem wszystkie pozostałości po sterach Driver Cleanerem, zainstalowałem ponownie i już tylko ustawiłem samym Refresh Force i działa. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...