Bartuch Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Poniewaz nie znalazłem nic na forum pytam.. Po przeskanowaniu skanerem on line z mks'a pokazuje, ze wykryto wirusa TROJAN.RBOT w pliku C:Windowssyystem32command32.exe. Nie mozna skasowac trojana, co najwyzej zmienic nazwe. Od tygodnia mam internet w domu i krotko po zainstalowaniu łącza i przejzenia paruy stronek ten wirus sie pojawil. I rowniez nie mozna bylo go usunac. Wczoraj robilem reinstal. na swiezym sysytemie zapuscilem mks'a i nic nie wykryl. od wczoraj przejzałem dosłownie kilka stron ( z softem i jedno forum), nie sciagalem zadnej muzyki, i dzis skanujac juz wirusek byl. Dokładnie ten sam. Poza tym co jakis czas wyskakuje komunikat z firewall'a (Sygate personal firewall): An aplication named (file name command32.exe) has been blocked from accessing the network. aha, inne antywiry nie wykrywaja tego trojana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 To może se zainstalujesz aktualizacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 firewalla to zainstaluj np. zonealarma - jest dobry.Zainstaluj też koniecznie aktualizacje np. sp2 do wina.Skanuj kompa nie tylko mks.em ale też pandą online Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 zeskanuj kompa cwshreder :D zainstaluj aktualizacje i sp2 firewalla polecam kerio :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 kerio nie polecam z tego powodu ze jak np. odpalisz jakis program np. word i on bedzie chciał się dostać do netu i go zablokujesz to juz go nie otworzysz.Bedziesz musiał restartować widndowsa.Szkoda bo to jest ciekawy firewall.Dalej polecam zone alarm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...