Skocz do zawartości
Maf

Duron a L2 poprzez upychanie grafitu w przepalonej dziurce

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie da rade odblokowac L2 w duronie 1,8 poprzez upchanie grafitu w wypalonej dziurce, tak jak to sie robi przy przerabianiu tbredowB na bartony? szczegolnie ze u mnie chyba inaczej sie nie da bo moj egzemplarz ma wypalenie prawie na jednym z pinow ostatniego mostka L2. co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Taki topic już istnieje :evil:

2.

tak jak to sie robi przy przerabianiu tbredowB na bartony

Nigdy z Tbreda nigdy nie zrobisz Bartona bo to zupełnie inne jądro :!:

Domyślam się że chodziło ci o Thortona.

3.O ile dobrze pamiętam jest to możliwe ale powodzenie tej operacji zalerzy od tygodnia produkcji proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dobra wiem ze byl czytalem juz wczesniej ale poprostu chce wiedziec czy ta metode mozna rowniez stosowac na duronach a nie tylko na thortonach. laczenie mostkow lakierem juz cwiczylem i przy skrobaniu laminatu za duzo skrobnalem i proc do smieci, wiec teraz chce wiedziec czy mozna ta "bez inwazyjna" metode uzyc na duronie :) wiec prosze poprostu o odp a nie odsylanie dokadstam.. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc słabo czytaleś :roll: . Troszke więcej precyzji w wypowiedziach bo kiedyś ucierpisz na tym ty albo twój sprzęt. Thorton to nazwa rdzenia Athlona XP (Co z tego że ten sam rdzeń ma dwie nazwy Thorton, Barton) Duron to nazwa proca nie jądra, ten o którym mówisz ma jądro starego Athlona XP -Tbreda.

Odsyłam cię jak to ująłeś "gdzieś tam" ponieważ o ile dobrze pamiętam zdarzały się przypadki że proc po próbie odblokowania kaszy umierał :!: :!: Zależnie od serii i tygodnia produkcji, w jednych się da a w innych nie, jedne po nieudanej próbie odblokowania umierają a inne nie :!: Spalisz proca i powiesz że to moja wina bo ja powiedziałem że się da a tu qpa :roll: więc nie pisz "dobra dobra".

Robisz to na własną odpowiedzialność :!:

Ogólnie nie ma różnicy czym odblokujesz: lakierem, drutem, czy ołówkiem to działa niezależnie od rodzaju proca, chodzi tylko o wstawienie dobrego przewodnika w odpowiednie miejsce.

P.S. ołówek musi być miękki najlepiej B2 ponieważ ma mały opór elektryczny rzędu 3-4om

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...