Eskan Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sprawa ma sie tak. Net z kablówki. Modem Motoroli. Cały czas jest zalogowany tylko że net jak murzyna na pasach czyli pojawia się i znika. Jest powiedzmy przez godz. a puźniej [ciach] i nie ma. Chociaż powtarzam modem cały czas jest zalogowany. start>uruchom>cmd>ipconfig pokazuje też OK. IP, brama domyslna itd. Ping też niby OK. :evil: krew mnie już zalewa. Zapodawałem przywracanie systemu, reinstalka sterów od karty sieciowej i pupa. Mało tego, gostek od operatora też twierdzi, że wszystko powinno być wporza. Co jest grane :?: Reinstalki systemu narazie wolałbym nie robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Jesli masz Win2000 lub nowszy, to sproboj odnalezc modem w menedzerze urzadzen i odznaczyc opcje "wylaczaj gdy nieuzywane" (lub jakos podobnie). Windows poprostu odlacza dane urzadzenie w celu oszczedzania energii. mialem podobna sytuacje z karta sieciowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicol Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Hmm to ciekawe bo mam ten sam problem :( . Mam Modem Motorola SB5100 powyłączane wszystkie funkcje oszczędzania enregii itp. i niestety mój modem potrafi chodzić przez np. 5 godzin i nagle zrywa komunikacje, diody migają jakby było wszystko ok ale pomaga jedynie restart modemu (wyciągnięcie wtyczki zasilania). Może jednak jest nas więcej z podobnym problemem internetu z kablówki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Jest nas podejrzewam całkiem sporo... To samo dzieję się u mojej kobiety na modemie Motoroli. Znajomy magik jakiś skrypt napisał, który zwalnia ip, ale pomaga tylko czasami. Ja mam Terayona od 5 dni i na razie nic takiego nie robi. Podejrzewam, że to może być problem konkretnego modelu modemu... Spróbuję jej zrobić ten numer z oszczędzaniem energii i poinformuję o skutkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...