lost Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Mam plyte Asrock k7s8xe z biosem 1.2 Na stronie producenta jest juz V2.1, chcialem zrobic update, ale cos nie wychodzi. Mam Win2000, tam nie ma DOSa, wiec wzialem dyskietke startowa z win98se, wchodze w tryb DOS, wpisuje jak trzeba flash k7s8xe_2 Stacja mieli, mieli, i pokazuja sie jakies errory (na ekranie DOS). Czy ktos moze mi wyjasnic, co robie zle? czy ktos mial problemy z update biosu w Asrock k7s8xe pod w2k? LoST Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 http://www.asrock.com/support/index_BIOS_INS.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lost Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Robie dokladnie tak, jak tam napisane (przedtem nie bylo ASRFLASH.EXE tylko FLASH.exe). Wpisuje dokladnie ASRFLASH K7S8XE_2.10 I te same errory. Cos na tej zasadzie: [PMODE/W]: Abort: 00Exception 0EError Code 0000002EAX 00029407 i tak dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lost Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Dokladniej takie cos wychodzi: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Radze zrobic odpowiednia dyskietke do flashu biosa, czyli zassaj to http://download.sudhian.com/faq/kt7/downlo...sc/drdflash.exe i juz masz dyskietke. Skopiuj tam bios i program flasciach!acy. Piszesz ASRFLASH K7S8XE_2.10 a napisz dokladnie tak samo tylko ASRFLASH K7S8XE_2.10.BIN ja juz nie pamietam dokladnie jak pisalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lost Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Wielkie dzieki DaRo, chodzilo wlasnie o te wersje DOSa, jest swietna, wszystko poszlo jak po masle (bez .bin, samo K7S8XE_2.10). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...