karel48 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam Jestem posiadaczem od paru miechów w/w mobo.Po instalacji XP pro w menadżerze urządzeń w kartach sieciowych widnieje denerwująca mnie karta sieciowa 1394 z żółtym wykrzyknikiem.we właściwościach tejże karty widnieje-"nie można uruchomić tego urządzenia-kod błedu 10".Płyta była już w serwisie ale oczywiście nic nie stwierdzili,ponoć wszystko jest ok!Nie mam mozliwości sprawdzić tego portu ponieważ nikt z moich znajomych nie posiada żadnego sprzętu pod Fire Wire,a może po prostu tak ma być dopóki nie jest podłączone nic.Sterowniki są z pod windy,innych zresztą nigdzie nie znalazłem(Fire Wire na chipie Via VT6307).Bardzo proszę o pomoc. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A instalowales sterowniki z plyty do nfroca2? jesli nie to zainstaluj Tak samo sciagnij najnowsze aktualizacje z windows update, a najlepiej zainstaluj sp2. Do samej obslugi usb2.0 win xp wymaga service packa wiec z firewire pewnie jest ta sama bajeczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karel48 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sterowniki do n-forca mam ,bodajże 5.10 w każdym razie świeże,SP2 również i to też nic nie dało.Jeśli się nie mylę to XP ma stery do Fire Wire(podobnie jak do USB 2.0) nawet bez SP1.Ale dzięki za zainteresowanie NYNY. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Moze to wina IRQ. Spawdz w biosie jak przydzielone jest IRQ dla poszczegolnych urzadzen. Przywroc domysle ustawienia w biosie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...