Grzechu Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez! :lol: Gratuluje możan jeszcze wiedzieć jakie napiecie na procu, jakei chłodzeni i czym łączyłeś mostki i ile ci to zajeło L) Wlasnie tez jestem ciekaw bardziej o napiecie niz o chlodzenie bo wiem (przypuszczam) ze jest to twoje WC, a i jaka seria procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gratuluje możan jeszcze wiedzieć jakie napiecie na procu, jakei chłodzeni i czym łączyłeś mostki i ile ci to zajeło L) 1,8V AXP1700+@1800MHz na WC. Temp max po 24godzinach Prime to 41stopni. Mostki laczylem lakierem elektroprzewodzacym za 10zl- Beznadziejny, musialem rozrzedzac go lakierem do paznokci bo inaczej nie wchpdzil w pory na procku. I tak poszlo mi marnie bo dzialaja tylko mnoznik 7, 9, od 11 w gore-ale mi to wystarczy i nie chcialo mi se walczyc. To tylko prowizorka bo docelowo czekam na AXP 2400+/2600+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wlasnie tez jestem ciekaw bardziej o napiecie niz o chlodzenie bo wiem (przypuszczam) ze jest to twoje WC, a i jaka seria procka? Seria slabizna bo AGOIA 9. Jutro pogrzebie po magazynie i poszukam czegos lepszego :) Laczenie mostkow zajelo mi z 2 godziny, ale robilem to na odwal sie. Zaklejalem kazdy z osobna, malowalem i jak sobie przypomnialem ze to juz pora to dopiero wtedy nastepny smarowalem, a w miedzyczasie robilem 15innych rzeczy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki 8O :twisted: mam takie małe lamerskie pytanie o co chodzi z tym dzielnikiem mnoznikiem czy jak kto chce wiem tylko ze czym mniejszy tym lepiej tak ?? i do czego w podkrecaniu to słuzy a i gdzie go sie ustawia i jak go ustawic zeby z mojego durka wycisnac wiecej niz te 1200 mhz dzielniki PCI sa to dzielniki ktore dziela FSB na czestotliwosc PCI (tak na chlpski rozum :) ). Np FSB 133 / dzienlik 1/4 = PCI 33mhz (czyli takie jakie powinno byc :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki 8O :twisted:No tabelka jest :) taki maly walek Ps. jaka masz rev?? jak 1.1 lub 2.0 na KT333CE to wlacza ci sie dzielnik 1/5 po przekroczeniu danego FSB (patrz spec. PLL'a) w MSI KT3 jest to 152mhz. Aha te zworki/dip's mozna wlutowac czytalem ze do Asusa na AMD761 bodajze tez bylo pobnie tylko ze do zmieniania mnoznika procesora i ponc operacja sie udala :). Lancer jakie pamieci i jakie timming??? moze 2/5/2/1T?? :) jak tak to jakie Vdimm?? moze bym se szczelil takie ale wtedy bym Kyro II musial kupic. Pozdrawiam Tristan (Ps. dziex za to ze kiedys doradzales mi plyte 8kha+ pomiedzy 8khal :) (przez maila)) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Aha te zworki/dip's mozna wlutowac czytalem ze do Asusa na AMD761 bodajze tez bylo pobnie tylko ze do zmieniania mnoznika procesora i ponc operacja sie udala :). no tak, ale tam trzeba bylo wlutowac nie tylko blok DIP ale tez rezystory. Inaczej to nie zadziala! trzeba dokladnie wiedziec czego jeszcze oprocz zworek brakuje :) Lancer jakie pamieci i jakie timming??? moze 2/5/2/1T?? jak tak to jakie Vdimm?? moze bym se szczelil takie ale wtedy bym Kyro II musial kupic. memorki to Corsair PC3200CL2 oczywiscie jak zwykle na najostrzejszych timingach. Innyc nie toleruje :D Dokladniej jest to 2/2/6/2/1. Vmem 2,65V<-to tak na wszelki wypadek hihi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki 8O :twisted:No tabelka jest :) taki maly walek Ps. jaka masz rev?? jak 1.1 lub 2.0 na KT333CE to wlacza ci sie dzielnik 1/5 po przekroczeniu danego FSB (patrz spec. PLL'a) No ja mam rev 2,0. A nie wiem czy mam KT333CE czy KT333 :oops: . A i o co chodzi z tym:(patrz spec. PLL'a) :oops: . A jeszcze jedno nie wiesz po ilu FSB się zmienia ten dzielnik i czy on napewno się zmieni. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki 8O :twisted:No tabelka jest :) taki maly walek Ps. jaka masz rev?? jak 1.1 lub 2.0 na KT333CE to wlacza ci sie dzielnik 1/5 po przekroczeniu danego FSB (patrz spec. PLL'a) No ja mam rev 2,0. A nie wiem czy mam KT333CE czy KT333 :oops: . A i o co chodzi z tym:(patrz spec. PLL'a) :oops: . A jeszcze jedno nie wiesz po ilu FSB się zmienia ten dzielnik i czy on napewno się zmieni. Pozdrawiam Punek KT333CE to tak jakby druga versja KT333. PLL to uklad odpowiadajacy za mn. czestotliwosc PCI wlaczenie mnoznika. PLL to zazwyczaj ICS sprawdz jaki masz uklad ICS na twojej plycie znajdz jego specyfikacje w internecie i zobatrzysz w niej po przekroczeniu jakiej FSB wchodzi dzielnik 1/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...