cobol_ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Witam ! Dostalem od kolegi USB na sledziach. Koncowki tego USB maja piec wejsc. Na mojej starej plycie glownej jest ich tylko 4(piny). U mojego kolegi, wczesniej, bylo ich 5 i wszystko u niego bylo ok. Wiem ze te ostatnie wejscie na koncowce USB (z lewej albo z prawej), jest pod podlaczenie masy(-). No i wlasnie problem w tym ze nie wiem z ktorego przewdou z zasilacza lub skads innad pobrac prad ujemny :( Nie wiem ktory to moze byc przewod ? A moze jest jakis inny patent na podlaczenie tego USB ? Za wszystkie podpowiedzi z gory dziekuje ! Pozdrufka cobol_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobol_ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Hi... mobo jest dosc stare bo z 99r. i nazywa sie Aristo AM-639BX-S / A-Trend ATA-N400-CX0. W dokumentacji plyty glownej nie mam podobnych schematow. Ale twoj schemacik sie przyda, mam juz pomysl... Dzieki. Odpowiem jak cos wykombinuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobol_ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Niestety dalej nie wiem jak to zrobic :cry: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobol_ Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Wiesz gdzie w złączu na płycie są wyprowadzone poszczególne sygnały, czyli D+, D-, +5V, GND? Tak, wiem. Masz jakiś miernik? Nie, nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobol_ Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Tester obwodu... ? Z żarówki i baterii... ? Troche nie czaje :) Mozesz podac troche wiecej szczegolow. Moze jakis url do tego lub cosik podobnego. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...