Bolse Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Mam monitor Sony trinitron model HMD-400A. Problem jest w tym że pracuje on na 110V (przywiozłem go z USA). Dałem monitorek do serwisu ale powiedzieli mi tam że ciężko go przerobić. Monitor ma nominalnie 150 W (przeczytałem na stronce) ale na obudowie pisze że przy tych 110V pobiera on 2.3A. Chciałem podłączyć go przez transformator ale nie wiem jakiej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 moc=u*i czyli napięcie razy natężenie ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolse Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 No właśnie tylko ostatnio słyszałem że podczas ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>nia montora potrzebuje in dużo więcej mocy jak też podczas przemagnesowywania. I oprócz mocy wyliczonej ze wzoru trzeba dać jeszcze zapas żeby napięcie na trzansformatorze nie spadało. Nie wiem poprostu jaki to ma być zapas mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...