agunniun Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Po kilku godzinach pracy 7-8 litrowy gar robi sie cieplutki. Jak wyglada sprawa gdy zastosuje sie nagrzewnice od sam. osob. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 :lol: moj zestaw wlozony jest do plastikowej miski ktora rowniez sie nagrzewa po okolo 5h,nagrzewnica tez sie nagrzeje ale po dluzszym czasie ale gdy pusisz na nia wiaqtraczek na 5v to spalni w 100% swoje zadanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Garnek w porównaniu z chłodnicą ma gdzieś z 10 razy mniejsząpowieszchnię albo i lepiej. Większość garnków wykonanych jest blachy i niklownych czy tam chromonikolowanych. A chlodnice są z aluminum, miedzi i żadko z mosiądzu. Czyli materiałów o najlepszej przewodności cieplnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Obejdzie sie bez wiatraczka. Te 80W to spokojnie odda. Jeśli masz zbiornik wyrównawczy taak ze 2l to temp wody powinna być około 36 stopni do 40. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 chlodnica ma kilka dziesiat arzy wieksha pow oddawania ciepla, np nagrzewnica od lublina.......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 chlodnica ma kilka dziesiat arzy wieksha pow oddawania ciepla, np nagrzewnica od lublina..........Duzy garnek tzn. taki 30 cm średnicy 25 wysokości ma powierzchnie 2356 A taka chłodnica z Discotech ma powierzchnie około 9000cm2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No wiem że taki mały gaernuszek i taka nagrzewnica jak mam to około 50 razy większa ale u niego to nie wielkość sie liczy :)) tylko materaił niech użyje garnka aluminiowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Moja nagrzewnica ma wymiary w cm. 24x20x5. Ciekawe jaka ona ma powierzchnie oddawania ciepla. Do chlodzenia samego procka chyba starczy co? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Moja nagrzewnica ma wymiary w cm. 24x20x5. Ciekawe jaka ona ma powierzchnie oddawania ciepla. Do chlodzenia samego procka chyba starczy co? PozdrawiamPolicz zmierz jeden listek z chłodnicy i tak jak u ciebie 20 (taka szerokość chłodnicy i chyba listka ) x 5(wymiar listka ) x 2 (bo dwie strony x liczba listków (nie musisz liczyć jak jest gęsta to zmierz na długości 4 cm i pomnóż przez 6 i masz przybliżoną ilość). = powierzchnia robocza Ale trzeba zwrócić uwage że nie zawsze jest dobrze jak chłodnica jest gęsta bo powietrze ma utrudnionącyrkulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No dzieki..Jak bedzie mi sie chcialo liczyc listki to zobacze jaka ma powierzchnie :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agunniun Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 ok. Na zlomie widzialem ladniutka nagrzewnice od Forda, aluminiowa ale rurki miedziane. Tylko pytanie czy mi pompka wytrzyma. Mam AquaShuta 500l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wytrzyma.. Bardzo duzo osob uzywa pompek 600l/h. Moj kole ma taka jak Ty i mu dziala,wiec nie powinno byc problemu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 dzisiaj obliczylem i pow nagrzewnicy od lublina wynosi ok 14600 cm kwadratowych :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 dzisiaj obliczylem i pow nagrzewnicy od lublina wynosi ok 14600 cm kwadratowych :PTo ja mam lepszą. Od chłodziarki (z kraju techniki kosmicznej) ma 2,3 m2 czyli 23 000 cm2. Żal, że sie marnuje. Ale moze to się znieni jak znajdę jakąs dobrą pompkę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 to co to qrde jest? dooze to? drogie to? ciezkie to? z czego to? hyhy lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ale moze to się znieni jak znajdę jakąs dobrą pompkę...Tomshair ma w ofercie fajne pompki i tanio... polecam kupiłem Powerheada 802 (1500l/h) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 to co to qrde jest? dooze to? drogie to? ciezkie to? z czego to? hyhy lol wymiary 30cmx27cm a grubośc to 3-4cm. 100 blaszek aluminiowych i chyba 24 rurki miedziane, nie pamiętam dokładnie ale wiem że obliczałem powierzchnie i wyszło 2.3m2. Jest to chłodnica z rolnczej chłodziarki do mleka :wink: Ciężkie i kosztowało 50zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ale moze to się znieni jak znajdę jakąs dobrą pompkę...Tomshair ma w ofercie fajne pompki i tanio... polecam kupiłem Powerheada 802 (1500l/h)1. Cicha jest? 2. Czy jest niazatapiana? 3. Ile kosztue wersja 500-1000l/h? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 1. Cicha jest? 2. Czy jest niazatapiana? 3. Ile kosztue wersja 500-1000l/h? 1. Tak tzn. na wierzchu usłyszysz ją ale zamknięta pod biurkiem jest nie słyszalna 2.Jest zatapialna ale od biedy dało by się przerobić na niezatapialną (kilka dziurek do zaklejenia) 3. masz wiadomość na prv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 to co to qrde jest? dooze to? drogie to? ciezkie to? z czego to? hyhy lol wymiary 30cmx27cm a grubośc to 3-4cm. 100 blaszek aluminiowych i chyba 24 rurki miedziane, nie pamiętam dokładnie ale wiem że obliczałem powierzchnie i wyszło 2.3m2. Jest to chłodnica z rolnczej chłodziarki do mleka :wink: Ciężkie i kosztowało 50zł. gdzie, jak? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...