Skocz do zawartości
pbuda

Silencer i dziwny dzwiek?

Rekomendowane odpowiedzi

R9800Pro@R350 ustawiony na 400MHz dzialal spoko... po podniesieniu do 408 z obudowy zaczal dochodzic mnie dziwny odglos, prawdopodobnie wlasnie z wiatraka silencera... Czy jest mozliwe, ze regulator predkosci na radku zwiekszyl automatycznie ilosc obrotow na silencerze?? Silencer ustawiony na high.

Dzieki z gory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest mozliwe, ze regulator predkosci na radku zwiekszyl automatycznie ilosc obrotow na silencerze?? Silencer ustawiony na high.

"Regulator prędkości na radku"? 8O Może te 8 MHz to za dużo i zasilacz "500W" nie wyrabia... :lol:

Upewnij się co hałasuje, zatrzymaj na chwilę pozostałe wiatraki albo ten na Silencerze to będziesz miał pewność. Zresztą jest już duży temat o ACS + kilka mniejszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulator prędkości na radku"? 8O Może te 8 MHz to za dużo i zasilacz "500W" nie wyrabia...  :lol:

Ahem, zasilacz jest lepszy niz ci sie wydaje :> I owszem, to odglos z silencera. I nie dziw sie na ten 'regulator predkosci'... nie chcialo mi sie pisac 'regulator predkosci obrotowej wiatraka na radiatorze na karcie radeon 9800 pro'...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhhhh..... smiejcie sie smiejcie, mi wystarcza ze ma tyle mocy ile ma... ;) a co do regulacji obrotow wiatraka, to jest ona automatyczna... jak masz standardowy radiator, to pusc sobie cos 3d na dluzej, zaraz po wlaczeniu kompa :D uslyszysz roznice ;) jesli chodzi o silencera, jest w podpisie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, mi tez :lol: Tak btw to ta zasilke dostalem jak mi w innej zasilce cos tam padlo ;) A jesli chodzi o silencera, to tez mi sie nie chcialo wierzyc (choc oczywiscie zawsze moze sie trafic gorszy model). Dzisiaj przy 417MHz zaczela mi latac plamka na ekranie w atitools wiec zszedlem do 415 i po pol godziny tego dziwnego dzwieku nadal nie bylo... coz, moze jestem przewrazliwiony... dzieki wszystkim za, em, pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi