Skocz do zawartości
-mess-

Antec 430W czy TOPOWER 500W ??

Rekomendowane odpowiedzi

ten pierwszy nie wskoczyl, wiec ...

a moze cos innego?

komp, ktorego bedzie dzwigal ten zasilacz nie jest jeszcze 100% wiadomy, ciagle sie zastanawiam :twisted: ale moge napisac, ze bedzie to cos z tego:

dysk 80GB barracuda 7200 + cdrw, i pewnie niedlugo dojdzie 120GB jakis, nie wiem jaki jeszcze... GF 6800GT lub GF 6800 Gainwarda GS (tego mam, jak go bede dalej uzywal, to pewnie odblokuje 4 potoki i vertexa, bo juz sprawdzalem czy dzialaja, i bede podkrecal... wiec to tez musze brac pod uwage :roll: )

dalej mamy to co nas najbardziej interesuje(jeszcze nie wiem co wezme, ale cos z tych pewnie):

1.

-Intel Pentium 4 (S478) 3.20E GHz HT (FSB 800) (Prescott)

-Abit IC7-MAX3

-DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos Twister CL 2

2.

-AMD Athlon 64 3500+ (s939)

-Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro

3.

-AMD Athlon 64 3200+ (s754)

-Abit KV8-MAX3

jaki zasilacz polecicie do takiego kompa? chcialbym sie wyrobic w 500zl, ale biore tez pod uwage tego antca...

co do samych kompow, nie wiem jeszcze co wybiore, z tych opcji najpredzej bedzie to 2 albo 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konfig mam prawie jak twoj nr.1, do dzisiaj mialem chiefteca 420W Dual Fan, i bylem zadowolony. Zdazyla sie okazja ( potrzeby w sumie nie bylo) i mam Be Quieta 520W. Wyposazenie rozwala na kolana, cisza jak makiem zasial, podlaczylem wszystkie zasilacze w obudowie do zewnetrznych wyjsc na wentylatorki, od razu sie ciszej zrobilo. Napiecia oczywiscie wzorowo, wyglad kozacki. Super. Wersja 400 W kosztuje okolo 370 pln w Proline, wiec warto. 520 niestety droga jest..niemniej jednak polecam goraco....znaczy chlodno :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej chwili mam Be Quieta 450W, i na tym konfigu co w podpisie, tylko ze zamiast radka jest gf 6800 gwrd gs, i napiecie na +12V mam 1,61-1,55 ... troche to lipa imho :?

zdecydowalem ze jednak wezme:

AMD Athlon 64 3500+ BOX (s939)

Abit AV8

DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos Twister CL 2

Enermax 460 W FM (EG465AX-VE(G) FM)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi