Skocz do zawartości
Shogun12

Chieftec 420Watt za slaby - co mam kupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - Chieftec nie wyrabia na napieciu 12V. Co mozna kupic mocniejszego i gdzie ? Tylko musi to byc cichy zasilacz.

Komp - Athlon 2600, 1024 MB dual 400 TwinMos, plyta MSI na Nforce 2 Ultra, GeForce 6800@ 16p/6v,Sound blaster 5.1, CDRW, DVD rom, Hdd 80 Maxtor, dwa panele Cooler Master (Musketeer i Aerogate 2), 4 wentylatory.

Dzis podpialem panel Musketeer i efekt jest taki, ze albo chodzi panel i jeden z cd, albo dwa cd bez panela. Teraz chodza 2 cd i panel, ale musialem wypiac jeden wentylator i stacje dyskietek, inaczej komp nie rusza.

Tak wiec prosze o rade - jaki model jakiego producenta uciagnie to wszystko (do 600 zl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ten termaltake nie jest zbyto dobrym rozwiazaniem ,bo tak na prawde moze nic nie dac, ma przeciez taką samą moc na 12v jak chieftec, ja polecam to co mam w podpisie hehe , kazdy swoje chwali, ale za 250zl mam 29A na 12v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten antec z allegro to jest sciema,na forum nforcers bylo kiedys ze to dziwne ze ma na linii 12v: 24a a zabezpieczenia sa od 14,4a.. ciekawe no nie? Wyszlo ze sciemniaja na swoich stronach i w specyfikacjach i tyle. Te najnowsze to co innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi