Skocz do zawartości
Bunio

AI7 uGuru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co mozecie mi powiedziec o plytce Abita AI7 Guru (najlepiej ci ktorzy ją posiadają-li) pod mojego proca P4 2.4Ghz|800|HT|Northwood ?? Czy bedzie to lepszy wybór niz IS7 czy moze nie oplaca sie wogule ?? Prosze o szczegolowe i prawdziwe informacje !! :D

Dzieki Pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AI7 to bardzo dobra plyta. Nie mam z nia zadnych problemow poza awaryjnym wiatraczkiem na N/B i wyjacym alarmem przy za wolnej ( nizszej niz 2000obr/m) pracy wiatrakow w obudowie monitorowanych przez plyte. Mozliwe ze wady te zostaly jednak poprawione bo moja plyta jest jedna z pierwszych ( mam ja 10 miesiecy). Poza tym oferuje wszystkie potrzebne bajery( SATA, Dual Channel, lan, 6 kanalowy dzwiek, uGuru, mozliwosc ustawienia napiec dla pamieci nawet do 3.2v) nadaje sie znakomicie do podkrecania bo posiada 4 fazowe zasilanie. Plyte ta posiadam w moim drugim kompie i w porownaniu do ABIT IC7-G z podpisu nie ma wiekszych roznic. Oczywiscie wydajnosc pamieci jest o jakies 5% mniejsza z powodu innego chipsetu ( i865PE vs i875 w IC7). Napiecie na pamieciach mozna jednak w IC7 podniesc jedynie do 2.8v a w AI7 jak wspomnialem wyzej az do 3.2v!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli chodzi o pamieci to jakie moglbym zapodac do tej AI7 uGuru ?? Mysle nad jakimis hynix-ami 2x256 Dual (Hynix (HY5DU56822BT-D43 ??) ale i Twinmosy mam na oku tylko ze z ABITAMI podobno nie zabradzo chodza :/ !!

Twinnmosy to ostatnio straszny syf. Jesli chodzi o te Hynixy to wszyscy chwala a i cena niewygorowana. Hynixy tez podobno swietnie sie kreca. Probowalbym jednak kupic od razu 2x512mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi