Skocz do zawartości
yoggi

Radeon 9200SE i kłopot z DX 9c

Rekomendowane odpowiedzi

Znajoma ma u siebie w kompie Radeona 9200SE. Wszystko było dobrze, aż do czasu kiedy zachciało jej się simów 2. No i pojawił się problem - gra (oryginał z Media M.) nie chce się uruchomić tylko raczy komunikatem - twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX 9.0c i się wyłącza. Sprawdziłem w dxdiag i faktycznie tam też jest coś takiego - grafika nie obsługuje DirectX 9.0c. No ale przecież gierki powinny na tym sprzęcie pójść - zresztą EA podaje, że simy 2 ruszają już na R7500. Zainstalowałem nowe stery do grafiki, kilka razy DirectX 9c - z płytek z grą i ze strony microsoftu, pozmieniałem trochę w ustawieniach, ale nie pomogło :evil: . Poradźcie co zrobić.

Dokładnie teraz nie pamiętam jej konfigu, ale na pewno ma Athlona 2000 + tego radka od Saphire + jakaś płyta na Via + XP Home

Pozdrowiam

Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej karty proponuje stery 3.9 - 4.2,sprawdzalem u siebie i sa najwydajniejsze.A jezeli chodzi o DirectX 9.0c kiedy zainstalowalem na swoim kompie nic mi nie chodzilo zadna gra,nontoper komp sie wieszal i tylko reset pomagal.Usun tego Dx programem directx buster zainstaluj 9.0b u mnie pomoglo.pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi