yoggi Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Znajoma ma u siebie w kompie Radeona 9200SE. Wszystko było dobrze, aż do czasu kiedy zachciało jej się simów 2. No i pojawił się problem - gra (oryginał z Media M.) nie chce się uruchomić tylko raczy komunikatem - twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX 9.0c i się wyłącza. Sprawdziłem w dxdiag i faktycznie tam też jest coś takiego - grafika nie obsługuje DirectX 9.0c. No ale przecież gierki powinny na tym sprzęcie pójść - zresztą EA podaje, że simy 2 ruszają już na R7500. Zainstalowałem nowe stery do grafiki, kilka razy DirectX 9c - z płytek z grą i ze strony microsoftu, pozmieniałem trochę w ustawieniach, ale nie pomogło :evil: . Poradźcie co zrobić. Dokładnie teraz nie pamiętam jej konfigu, ale na pewno ma Athlona 2000 + tego radka od Saphire + jakaś płyta na Via + XP Home Pozdrowiam Bart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Jakie stery zainstalowales? Sproboj na omegach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggi Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 nie pamietam dokładnie, ale na pewno najnowsze ze strony ati (czyli najprawdopodobniej catalysty 4.9) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Do tej karty proponuje stery 3.9 - 4.2,sprawdzalem u siebie i sa najwydajniejsze.A jezeli chodzi o DirectX 9.0c kiedy zainstalowalem na swoim kompie nic mi nie chodzilo zadna gra,nontoper komp sie wieszal i tylko reset pomagal.Usun tego Dx programem directx buster zainstaluj 9.0b u mnie pomoglo.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Ja proponuje Omegi 2.5.90 oparte na cat 4.10 beta - bardzo wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggi Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Spróbuję zmienić stery na proponowane przez Was. Ale wersji DX nie mogę zmienić - simsy 2 chcą DX 9.0c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...