Skocz do zawartości
tazikk

WYBÓR GŁOŚNIKÓW ==> LUDZIE POMOCY !!!

Jakie glosniki bys wybral ???  

1. 1. Jakie glosniki bys wybral ???

• Creative MegaWorks 550 Retail
      4
    • Logitech 5300
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Co do glosnikow to polecam Logitecha.

W porownaniu do Creativa moze i ma mniej mocy na papierze, ale jest:

1) IMHO lepiej wykonany i konstrukcja jest bardziej przemyslana (np. pilot)

2) jest tanszy :D (roznice w cenie mozna przeznaczyc np. na dolozenie do A2 ZS)

3) ladniejszy ;)

Udanych zakupow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Logitecha Z-5300 i bardzo jestem zadowolony (mimo, ze kupilem, gdy byly jeszcze pare stow drozsze ;)). Sprawdzaja sie te glosniki i w grach, i w filmach (choc te akurat na kompie ogladam nieczesto). Moc jak na takie niewielkie glosniczki jest imponujaca (ustawienie glosnosci na full w pokoju 25 m2 daje niezle popalic, nie da sie wytrzymac dluzej niz kilka chwil, jak na moje uszy), dzwieki sa czyste, bas jak trzeba. Tylko kabelki do przednich satelitek troche krotkie, bez przedluzki moze byc klopot. No i pilot jest na kablu, dosc krotkim i bardzo grubym, co utrudnia ulozenie. Ale obie te wady nie dotycza dzwieku, ktory jest rewelacyjny. Do tego dochodzi naprawde ladny wyglad i bardzo solidne wykonanie. Satelitki przystosowane sa do montazu na scianie (choc ja wybralem stojaki...).

Kupujac glosniki porownywalem Z-5300 z Creative. Wybor jak widac.

Edit: Obrazek pogladowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toxar => sorry ale glosniki juz ktos wczesniej zamowil :(

yahve => gdzie dorwales takie stojaczki ?? i ile za nie zaplaciles ??

Jak narazie przewaga na strone logitecha :/

Tylko ze creative ma troszke wieksza moc !!

A z logitechem 5300 to nie wiem czy nie bedzie to samo co z z-680 ze satelity bucza !! Z odpowiedzi wynika ze Logitech ma lepszy dzwiek ! Ale poczekam do konca ankiety :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam nic nie buczy... (glosniki pracuja z Soundstorm na asusie z podpisu)

A stojaczki sa z Ikei, koszt ok. 90 zl za pare. Tak tak, 90 zl za dwie sztuki. A sa to porzadne, stalowe stojaki, zero plastikowej chaly. W Media Markt np. byly stojaki aluminium + plastik za 200-300 zl sztuka, do tego sie gibaly na wszystkie strony. No comment. Te z ikei wymagaly drobnych przerobek (dorobilem poleczki na gorze, bo byly tylko male mocowania, powycinalem Dremelem dziury na kable przy podstawie, bo wtyczka od glosnika nie miescila sie w otworze w srodku slupka, tzn. miescila sie na calej dlugosci, ale nie na samym dole, gdzie jest gwint mocujacy do podstawy, dlatego nad podstawa dziury potrzebne byly).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie witam wszystkich, mam takie pytanko, zachorowałem na głośniki CreativeLabs GD580 i chciałbym poznac opinie kogoś bardziej zorientowanego w temacie, zestawik głównie do muzyki z kompa, do gier, ale chciałbym również móc podłączyć bezpośrednio stacjonarny odtwarzacz dvd, czy jakiś inny zestaw to umożliwia???, oczywiście nie droższy od w/w,

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi