damian0s Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Panowie jaka jest bezpieczna granica podkrecania wersji 2.1 bez zadnych dodatkowych chłodzeń, na zasilaczu Megabjat 350V, Procku Athlon 1,2 i RAM;ach 512 plyta glwona FIC KT-400A PRO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyloza Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Panowie jaka jest bezpieczna granica podkrecania wersji 2.1 bez zadnych dodatkowych chłodzeń, na zasilaczu Megabjat 350V, Procku Athlon 1,2 i RAM;ach 512 plyta glwona FIC KT-400A PRO? 1329888[/snapback] bezpicznej granicy nie ma najbezpieczniejsza granica to jest wtedy gdy wogole nie podkrecasz hehehehehehhehe :D :blink: :lol: :razz: :unsure: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 bezpicznej granicy nie ma najbezpieczniejsza granica to jest wtedy gdy wogole nie podkrecasz hehehehehehhehe :D :blink: :lol: :razz: :unsure: B) 1329969[/snapback] a wcale nie :D moj gecubek nawet na ustawieniach producenta sie wywalał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtala Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Witam Mam prosbe potrzebuje oryginalny bios do karty Ge Cube rev 2.1 400 na 500 Bardzo pilne Pozdrawiam wojtek@box.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss991 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 :) ja Ci chętnie pomoge tylko powiedz mi jak go zgrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtala Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) Witam Juz mam biosik do karty po dlugich probach udalo mi sie z mojej karty zgrac bios GeCube rev 2.1 standartowe to 400 na 500 i co dziwne jak chcialem podkrecic karte to rdzen 460 a pamiatki 255 i koniec jak pamiatki troche wiecej podkrecilem to arty byly . kolega mi podeslal biosik od tej karty tylko w standarcie miala 432 na 277 i taki biosik wgralem i mialem arty. Iteraz moj biosik co go z karty wyciaglem co ma 400 na 500 i mu zmienilem odpowiednio 432 na 290 i tak zmieniony wgralem spowrotem do karty i zaskoczenie zadnych artow kom chodzi ok juz gralem w gierke jak i 3dmark 03 chodzi ok przedtem mialem 3000 teraz 3400 pozdrawiam Edytowane 16 Marca 2005 przez wojtala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytek__19 Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 No to tak: wczoraj zacząłem walkę z Vmodem na mojej rev 2.1 i nic! Moja karta ma układzik 1571 a moda robię wg strony rojakpota dla 9600XT, może to nie te nóżki a może to ołówek zły! :angry: Ale dokładniej mówiąc to problem tkwi w tym że napięcie na rdzeniu mi nic nie skacze. Jego standardowa wartość to 1,31 Volt a jak napchałem grafitu między nóżki 1 i 2(tak jak podane w rojakpocie) to nic to nie dało i dalej było 1,31volt. Uzyłem ołówka HB, a jak dobrze pamiętam to na stronie było coś o 2HB(gdy zapytałem o taki ołówek w sklepie to mi powiedzieli że takich nie ma). :lol: Ale ja to mam szczęście! :lol: Chyba spróbuje z rezystorem. Ale i tak proszę o jakieś wskazówki bo mi głowa już pęka! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 bo nie ma olowkow 2hb :D :D jest hb czyli sredni i potem od 1 do 6 h czyli twarde i od 1 do 6 chyba tez B czyli miekkie :D :D ja tez czekam na moda bo ze swojego gecuba chce zrobic radeona 9600XT czyli conajmniej 500/600 a co wiecej na apmeiciach to lepiej. wiec czekam na mod rdzenia :D :D a ja nie wychodzi to lipa :-| :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Witam Mozecie mi poradzic, ktora karte wybrac. Zastanawiam sie nad tym oto 9550XT rev2.1 a Abitem 9550GURU a moze drozszy Abit 9550VGURU??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 prosze bardzo dwie godziny temu rozpoczęlismy debatowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Witam. Kupiłem dzisiaj GeCube R9550 XT Extreme rev.2.1 z pamięciami podobno Samsunga 3,3ns (jak ściągnę radiator i okaże się, że 4ns to zabiję sprzedawcę :D ). Na razie zaistalowałem sterowniki z CD. Wszystko śmiga aż miło. Pytanie mam takie. Jakie polecacie nowe stery do tego Radka? Czytałem gdzieś, że najnowsze Omega Drivers 2.6.05a są lipne, to prawda? Nie wiem czy instalować. Polecicie mi coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 No to tak: wczoraj zacząłem walkę z Vmodem na mojej rev 2.1 i nic! Moja karta ma układzik 1571 a moda robię wg strony rojakpota dla 9600XT, może to nie te nóżki a może to ołówek zły! :angry: Ale dokładniej mówiąc to problem tkwi w tym że napięcie na rdzeniu mi nic nie skacze. Jego standardowa wartość to 1,31 Volt a jak napchałem grafitu między nóżki 1 i 2(tak jak podane w rojakpocie) to nic to nie dało i dalej było 1,31volt. Uzyłem ołówka HB, a jak dobrze pamiętam to na stronie było coś o 2HB(gdy zapytałem o taki ołówek w sklepie to mi powiedzieli że takich nie ma). :lol: Ale ja to mam szczęście! :lol: Chyba spróbuje z rezystorem. Ale i tak proszę o jakieś wskazówki bo mi głowa już pęka! :mur: 1331607[/snapback] bo to ma być ołówek b2-b4 dodam że mi zadziałało dopiero jak użyłem wspaniałego ołówka z IKEA :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio194 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) Jakie polecacei sterowniki do GeCuba 9550XT Extreme rev. 2.1 Narazie nagrałem te z płytki ale słyszałem że lepiej nagrac jakies nowsze Ale jakie ?? Wczęsniej miałem NVidia na ATI nie znam sie wogóle prosze o pomoc W NFS-U 2 jak ustawie te główne datale ( te co sie pokazuja pod ustawieniem rozdzielczości ) na na połowe to jest spoko A jak chce ustawić wyżej to gra staje sie czarna Jak juz jest na max to prawie nic nie widac prócz latarni Czy to jest wina sterowników czy czegoś innego Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2005 przez Dyzio194 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Jakie polecacei sterowniki do GeCuba 9550XT Extreme rev. 2.1 Narazie nagrałem te z płytki ale słyszałem że lepiej nagrac jakies nowsze Ale jakie ?? Wczęsniej miałem NVidia na ATI nie znam sie wogóle prosze o pomoc W NFS-U 2 jak ustawie te główne datale ( te co sie pokazuja pod ustawieniem rozdzielczości ) na na połowe to jest spoko A jak chce ustawić wyżej to gra staje sie czarna Jak juz jest na max to prawie nic nie widac prócz latarni Czy to jest wina sterowników czy czegoś innego Pozdrawiam 1333081[/snapback] http://www.tcmagazine.info/modules.php?mod...ion=show&id=197 wedlug mnie najlepsze sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spunch Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 o ile podwyzyliscie core i mem przez tego vmoda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio194 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 1333374[/snapback] A co mylicie o ATI CATALYST 5.2 PL dla Windows 2000/XP Opaca sie je instalowac czy te co podal Techu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryoosh Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Mi po zainstalowaniu Catalyst 5.2 wynik skoczyl z 4000 na 4097 smarkow przy takich samych ustawieniach, wiec to juz poza granicami bledu i wplywu pradow morskich :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio194 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) Zainstalowałem na początek te Catalyst 5.2 I czasami pojawiały sie takie dziwne paski poziome (takie cieniutkie, ciemne) w windowsie Wykasowałem go i zainstalowałem te orginalne z płytki Czyli 4.3 i to samo Nie jest to jakos nagminne ale czasem sie pokażą Karty nie kręciłem Odpaliłem NFS-U 2 i chodzi na max detalach Czasem sie przytnie ale to chyba z tego ze mam mało ramu Tak sądze ? Jakie inne stery zainstalowac żeby nie było tych pasków Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2005 przez Dyzio194 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtala Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Witam Mam takie pytanie w tej chwili mam karte GeCube 9550XT rev 2.1 400 na 500 po przerobieniu mam 432 na 560 i teraz jak wlanczam kompa to nieraz sa krzaki jak juz wejdzie winda jest ok moge grac jak i 3dmark03 zadnych artow co moge zrobic aby pozbyc sie artow czy jest jakis sposob? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyloza Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Zainstalowałem na początek te Catalyst 5.2 I czasami pojawiały sie takie dziwne paski poziome (takie cieniutkie, ciemne) w windowsie Wykasowałem go i zainstalowałem te orginalne z płytki Czyli 4.3 i to samo Nie jest to jakos nagminne ale czasem sie pokażą Karty nie kręciłem Odpaliłem NFS-U 2 i chodzi na max detalach Czasem sie przytnie ale to chyba z tego ze mam mało ramu Tak sądze ? Jakie inne stery zainstalowac żeby nie było tych pasków Pozdrawiam 1334418[/snapback] zainstaluj sobie moze nowe omegi 2.5.97a moze one pomoga u mnie spoko chodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spunch Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 u mnie nfsu 2 tez sie czasami zatnie ( nawet czesto) musze zjechac z ustawieniami nawet tak samo jest z cs s, mam stery z plytki. juz nawet myslalem zeby wymienic NT albo i nawet karte oddac, no bo nawet na standardach w grach sie zacina ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio194 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Narazie nie instalowałem innych sterów Cały czas jade sobie na 5.2 Mam teraz 512 Ram i NFS-U 2 chodzi mi na max detalach beż zająknięcia A karty nie kręciłem Wiec chyba nie jest tak źle Jak sobie dokupie drugą kosć pamieci to wtedy bedzie jeszcze lepiej Edytowane 19 Marca 2005 przez Dyzio194 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_16 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) A co proponujecie z tych kart, sa w podobnych cenach i maja podobne osiagi ale ktoras jest lepsza... co proponujecie ??? GeForce 6200 Leadtek A6200 TD 128MB (128-bit) TV/DVI + HDTV BOX (AGPx8) http://sklep.benchmark.pl/pelny_16491.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...abyte_6200.html http://sklep.benchmark.pl/pelny_15281.html Radeon 9550 Gigabyte GV-R955128D 128 MB DDR DVI + TV (128-bit) BOX http://sklep.benchmark.pl/pelny_12467.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...Radeon9550.html Radeon 9550 XT Abit Xturbo Guru 128MB + DVI / tv-out 128-bit http://sklep.benchmark.pl/pelny_15903.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...550_XTurbo.html Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 2.1 128MB + DVI / tv-out 128-bit http://sklep.benchmark.pl/pelny_15015.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...50_Extreme.html kylo_15 Serdecznie Pozdrawiam Edytowane 19 Marca 2005 przez kylo_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) może poczytaj to http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=135 chyba 6200 ja ci się uda zrobić z niej 6600 co prawda w Smarkach karta wypada super a w grach nie jest już tak różowo :wink: Edytowane 20 Marca 2005 przez Piotr_the Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytek__19 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mam rev 2.1 432/553 MHz i zastanawiam się do ilu mogę dojechać z napięciem dla rdzenia (pencil mod). Korzystam z rojakpota i dla 9600XT było wspomniane aby nie przekroczyć 1,7 - 1,8 Volt. Na standardzie mam 1,31 volt. Maży mi się 500 MHz ale nie jestem pewien czy moja karta ma RV360. Bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) dzisaj postanowilem wycisnac max na swoim rev2.1 na podstawowym chlodzeniu... opostawilem kompa na parapecie z otwatym oknem (-1) i podkrecalem... poszlo do 486/351(702)... jestem wniebowziety ze rev 2.1 moze tyle na podstawowym chlodzeniu... musze zmienic sygnaturke bo 3dmarka przeszlo... ale cos mi sie jeszcze nie podoba... czy ten wynik tutaj ( 13375 w 3dmarku 2001se) jest dobry... bo w porownaniu z innymi tutaj jest dosc słaby.... co jest nie tak jeszcze? Edytowane 21 Marca 2005 przez ppp19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 max napięcie na rdzeń to jakieś 1.55V więcej nic raczej nie daje poza artami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) ppp19-wynik w smarku 2001 zależy raczej o od taktowania procesora i fsb oraz pamięci na karcie ja mam ponad 14.000 :wink: Edytowane 21 Marca 2005 przez Piotr_the Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 piotrze akurat zobacz ile mam procek: prawie 2400 mhz barton... to chyba nie jest tak zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 no ta ale fsb mniejsze i ten chipset który nie jest wydajnościowym królem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...