fungus Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Mam problem zaczął mi się PC samoistnie restartować (chociaż początkowo chodził bez problemów), ale z czasem wszystko się sypneło, tzn. nie pokazuje mi się pierwszy ekran "dosowy", podający min prędkość CPU i zinstalowane napędy. Nawet czyszczenie CMOS nic nie pomaga. I nic nie mogę zrobić. Zmieniałem pamięć, grafikę, ram, zasilacz i nic. Zdjąłem chłodzenie (Pentagram Freezone 80Cu) z procka Athlon XP 2500+ Barton, i po przeczyszczeniu procka zaobserwowałem na rdzeniu taki malutki kwadracik wypełniony resztką pasty (którego nie idzie zczyścić, przypominający hologram na naklejce z pikseli). Komputer sam składałem. Zastosowałem pastę OCZ Ultra 5+. Pytanie czy rozjeba*** CPU? W instrukcji od pentagrama było/jest napisane aby dobrze dokręcić śruby (do samego końca). Drugie pytanie czy uznają mi reklamację? Pomocy!!! Procka zaniosę do kumpla i sprawdzę czy u niego działa, ale ta rysa poważnie mnie zaniepokoiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilong powraca Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 a masz cs?? może rozwaliłeś rdzeń przy dokrencaniu;) a co do gwarancji to chyba nic sie nieda zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 XP 2500+ Barton, i po przeczyszczeniu procka zaobserwowałem na rdzeniu taki malutki kwadracik wypełniony resztką pasty (którego nie idzie zczyścić, przypominający hologram na naklejce z pikseli). Za mocno tego nie czyść, bo to jest znaczek który mają wszystkie bartony i inne athlony chyba też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...