Lisek Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam możliwość sprzedania mojego GF3(Leadtek 64MB) za okolo 550 zeta. W sumie za taka kase mogę sie przesiąść na Radka praktycznie przy niewielkim doplaceniu.Wiec chcialbym spytac czy jest to opłacalne?Czy rzeczywiscie radek bedzie mial lepsza jakosc obrazu?A jak z wydajnoscia Radeona 8500LE w stosunku do GF3 (i niechodzi mi od 3dmarka 2001 bo to sie nieliczy :P)?Na ile taki Radek LE (250/550) da sie podkrecic?I jakiego Radka lepiej wybrac (mysle o tym co oferuje sklep tweak.pl :)): Sapphire Ati Radeon 8500LE 128 MBbulk za 625 zł czy Super Grace Ati Radeon 8500LE 64 MB za 559 zł? Z gooory thx za wszelka pomoc ;) IMO nie... Nie będzie odczuwalnej różnicy, a jedyny IMO sensowny Radeon 8500 to produkt Gigabyte'a, ktorego sam posiadam (wersja LE 64MB). Kręci toto się z 250/500 na 290/640MHz stabilnie i bez przekłamań :D Lepiej zostaw tego swojego GeForce'a, dozbieraj kasy i wymień sobie na Radeon'a 9500 jak się pojawi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Zamieniaj póki możesz, każdy 8500 będzie lepszy od nievidii Popieram ;) . Zreszta firmy produkujace Radki dzialaja tak samo jak te firmy ktore robia karty na chipch Niewidi( tez klony ;) ) , wiec w czym rzecz 8O . Jak wykrecisz tego Radka bedzie w grach szybszy od Nvidi, a do tego jakosc obrazu duzo lepsza . Popraw jezeli sie myle ale czy masz tez na uwadze Gf4ti ? Akurat o tej karcie nie myslalem piszac to . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 hmmm ja tam zawsze wolałem ati, ale tylko build by ati abo gigabyte abo herakles. żadnych "noname" ów nie kupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Poczutaj sobie tutaj: http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=supergr...db832f1236357bb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazik Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ja sie skusilem na zamiane ti200 na radka i przyznam szczerze jakosc obrazu lepszy i funkcjonalanosc lecz do gier to sporo zastrzezen np ut skacze mi jak bym conajmniej na m64 gral a ut2002 chodzi w dosc plynnie na full detalach tak wniosek zagorzalym graczom odradzam !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Ten temat powoli się wyczerpuje, ale jak już jestem to napiszę co myślę. Otóż WinFast GF3 Ti500 to naprawdę dobra karta i wymiana jej na jakieś bezwartościowe klony ATi to czysta głupota. Człowieku, ciesz się, ze masz Leadteka, bo wiele osób musi męczyć się na jakiś MiNtajach, HiSach i inny kanciapach. Oczywiście bez urazy drodzy użytkownicy wspomnianych kart. Jedyne wyjście to ATi, Herkules albno Gigabyte. Reszta praktycznie nie gra roli. A jeśli naprawdę zależy Ci na czymś lepszym to rąbnij se GF4 Ti albo zbieraj na Radeon 9700Pro, czego teraz nie zalecam - słaba kompatybilność z AGP 8x, brak gier pod DirectX 9, brak DirectX9 !!!, ciężka cena (1700-1900 zł). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 ja sie skusilem na zamiane ti200 na radka i przyznam szczerze jakosc obrazu lepszy i funkcjonalanosc lecz do gier to sporo zastrzezen np ut skacze mi jak bym conajmniej na m64 gral a ut2002 chodzi w dosc plynnie na full detalach tak wniosek zagorzalym graczom odradzam !!! Co to jest za gra ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 hmmm ja tam zawsze wolałem ati, ale tylko build by ati abo gigabyte abo herakles. żadnych "noname" ów nie kupie Jasne, lepiej jechać ne dzifce 2 mx :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Wy tu wszyscy tylko i wyłaczonie by był lepszy BBA a wcale ze nie bo Radeon Gigabyte 8500 by tez był lepszy od tego co teraz masz wersja Pro jest całkiem przystepna i SUPER sie kręci jezeli masz wiecej kasy to mozesz sie skusic na Deluxe! PS.Nawet ten Gigabyte jest chyba lepszy od BBA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...