Skocz do zawartości
sickboy

wybór najcichszej nagrywarki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak inne plextory ale moj x24 jest dosc glosny. Tzn. jak zaczyna czytac to wyje i potem jest juz cisza przy nagrywaniu. Ale jednak ten rozruch daje ladnie po uszach.

Ze tak spytam z ciekawosci. Po co Ci cicha nagrywarka ? Wypalasz 100 plyt dziennie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie zastanawim się nad teac x40 i liteon x48 - i ciekaw jestem czy jest duża różnica w głośności tych nagrywarek - moge mieć tą lub tą -hmm...

bierz Teac'a - przynajmniej wiesz, ze nie kupujesz szajsu.. :D

/u mnie w kompie siedzi sobie taki palniczek Teac 16x i nie narzekam, choc jest juz 'po przejsciach'/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Teac 40x12x48 i jest stosunkowo cicha. Dopiero za połową płyty jak osiąga prędkość 40 to słychać, że coś się "dzieje". Fajna nagrywarka z 8MB buforem - polecam.

ps. Zobacz test w Chip'ie dostała Chip Power, a to o czymś świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz Teac'a - przynajmniej wiesz, ze nie kupujesz szajsu..

co to ma znaczyc znasz uzywaz masz na codzien doczynienia ze sie tak negatywnie wypowiadasz ???? :evil:

urzytkownicy Teacow z reguly sie nie skarza :D

a z innymi producentami to roznie bywa... no a poza tym jednak jesli chodzi o wydajnosc to Teac zawsze byl (i jest) w scislej czolowce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Teac 40x12x48 i jest stosunkowo cicha. Dopiero za połową płyty jak osiąga prędkość 40 to słychać, że coś się "dzieje". Fajna nagrywarka z 8MB buforem - polecam.  

ps. Zobacz test w Chip'ie dostała Chip Power, a to o czymś świadczy.

Z całym szacunkiem ,nie wydaje mi sie ze "chip power"jest wyrocznia wyzszosci jednego modelu nad drugim.Co do teaca to musze przyznac ze robi zajebiste nagrywarki,choc na swojego lite nie narzekam ,na razie zepsul mi jedna płytke,zreszta z mojej winy-ustawilem za duza predkosc na jakies dupiatej plytce i [gluteus maximus].

Kazda 48 lub 40 bedzie glosna,dla autora posta mam rade:

wypalaj wszystko z pred. x4 to bedziesz nie slyszal nagrywarki.l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz Teac'a - przynajmniej wiesz, ze nie kupujesz szajsu..

co to ma znaczyc znasz uzywaz masz na codzien doczynienia ze sie tak negatywnie wypowiadasz ???? :evil:

urzytkownicy Teacow z reguly sie nie skarza :D

a z innymi producentami to roznie bywa... no a poza tym jednak jesli chodzi o wydajnosc to Teac zawsze byl (i jest) w scislej czolowce.

no ale to nie oznacza odrazu ze liteon to szajs jakich bylo malo :roll: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale to nie oznacza odrazu ze liteon to szajs jakich bylo malo  :roll:  :roll:

Masz w 100% racje! Nie mowilem, ze inne firmy to szajs, tylko ze Teac to nie szajs, a to subtelna roznica... Chyba sie ze mna zgodzisz? :?

Chcialem tylko zaznaczyc, ze co do jakosc produktow f-my Teac nie mam zastrzezen :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się TEAC jest the best ale jak kupowałem swoją nagrywarke to różnica między teacem a litem była ponad 200 zeta więc zdecydowałem sie na lite bo w testach i opiniach różnych ludzi wypadał więcej niż niezle :wink:

Jesli nagrywarka dobrze sie sprawuje to pozostaje mi tylko pogratulowac sluszej decyzji i zachecic do reklamowania tejze firmy innym uzytkownikom forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...