Skocz do zawartości
Milo

Logitech Z-5300 Vs Creative MegaWorks THX 5.1 550

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie zastanawiam się które głośńiki wybrać.Chodzi mi głównie o jakość dzwięku w grach i muzyce.

Wiećej Info

Logitech Z-5300

http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=6851

MegaWorks THX 5.1 550

http://www.creative.com/products/product.a...=25&product=240

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Tradiszynali" - kolumny + wzmak i po kłopocie. Do muzyki to się te głośniki nie nadają. Zacznijmu od tego jakiej wielkości masz pokój. Bo jak mniejszy niż 15m2 to nie wsytawiaj takiego czegoś bo będzie strasznie dudnić, no i satelitek nie będziesz miał gdzie rozmieścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ty uważasz że to jest badziewne 5.1 to co powiesz na to co miałem dotychczas Logitech Z-640??Zresztą ja potrzebuje głośńiki głównie do gier a muzyki to słucham przy okazji a na Stereo to masz gowno a nie granie w gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rób co chcesz, ale żeby nie było że nie ostrzegałem :> Wytłumacz mi dlaczego stereo nie nadaje się do grania ?? Myślisz że w takim małym pokoju usłyszysz gdzie np. w CS: Source znajduję się przeciwnik ?? GWARANTUJE CI ŻE NIE !! Wiem coś o tym bo miałem Genius'y które spewnością dorównują tym Megaworksom i w małym pokoju było [gluteus maximus] nie granie. Przeniosłem gdzieś indziej i różnica była wielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm które miałes Geniusy ??Zresztą elgenacko słychac DD 5.1 albo DTS nie wiem stary ale u mnie naprawde idzie bardzo fajnie słychac elegancko wszystko moze ty miałes jakos ustawione zle albo co??!!Może zaraz wogule mi napiszesz ze te Głośńiki wyzej sa gorsze od Logitech Z-640 (czyli te co miałem)??!!Wiem że dobrze prawisz bo nie ma nic lepszego do Muzyki od Wzmaka i kolumn ale ja niechcem Stereo ja potrzebuje 5.1 a mam ograniczone fundusze i chyba od tego wyzej nic lepszego nie znajde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że ty zeczywiscie sadzisz ze logitech Z-640 są lepsze od tych głośńików wyzej :lol: .Stary nie słyszałem tych megaworksów ale słyszałem te logitechy Z-5300 i grają dużooooooooooo lepiej od mojich logitechów Z-640.A dałem porównianie bo myślałem że te Creativy też są dobre ale jak pierdza to ich nie biore :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myślę że są lepsze bo napewno nie są :) Ale nie znajdziesz głośników komputerowych które by nie pierdziały, zresztą wszystko będzie pierdziało jak podbijesz bas +10db :> A z wytrzymałością to już inna bajka, wszystko gra dobrze dopuki się głośniej nie zacznie słuchać, oczywiście chodzi mi o głośniki komupterowe :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może z tym pykaniem przesadziłem, ale było słychać że głośniki grają inaczej niż na początku, sub stracił wykop, do jego granic dochodziło się wcześniej niż na początku. Z-680 głośniej nie grały, sub także szybko tracił skuteczność i następowała kompresja dynamiki czyli poprosu głośnik się dusił. Aż się jutro przejadę do kolegi usłyszeć jak logitechy grają po kilku miesiącach.

Skomplikowane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę ciekawa dyskusja się wywiązała :D Wg mnie Milo ma racje co do przestrzennego grania. Ja mam 6m^2 (sic!) i np jak zapuszczę powiedzmy "Byliśmy żołnierzami" to efekt jest porażający! Nie ma porównania do stereo.... A co do muzy - fakt stereo to jest to co tygryski lubią najbardziej :D A ja i tak mam Creative @P580 (kolejne thx dla esh0 ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo,jeżeli szedł bym twojim tokiem rozumowania to nie kupiłbym NIC!!

A takto spokojnie wybiore sobie jakieś głośńiki.

Powinieneś mi wieżyć na słowo - takie duże głośniki nie zagrają dobrze w twoim pomieszczeniu, będziesz miał ogrom niekontrolowanego dudniącego basu. Kup, przekonasz się i przyznasz mi rację. Chciałem dobrze... ale cóż...

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Logitechy z-640 i powiem że muzyka spoko, czyściutki dziwek, baski łupie ale jakoś efektu 5.1 w filmach nie odczuwam. mam karte SB livev 5.1 i ustawione w opcjach na 5.1. Kupiłem te głośniki głównie do filmów i teraz myśle naz zmianą na Creative t5900 bo troche mnie to rozczarowało. Czy jest sens ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w Apollo 4 dni temu i powiedzieli ze nie maja tych głośników na stanie jak chcem to moge zamówic je ale musze dac zaliczke pojechałem dałem zaliczke i czekam,ale kumpel mi powiedział ze apollo raczej nie trawi pare razy mu chcieli wcisnac uzywany sprzet miał ktoś z nimi podobne sytuacje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi