Skocz do zawartości
kosteg

ŁĄCZENIE RÓREK O RÓŻNYCH ŚREDNICACH - MOŻNA CZY NIE?

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ jestem relatywnie poczatkujacym wodujacym, a nigdzie na forum nie znalazlem informacji na temat możliwości łączenia przewodów o różnych średnicach (wiem że się da chodzi mi o przeciwwskazania) postanowiłem umieścić nowy temat.

Otóź gdy montowałem swój zestaw, priorytetem była wydajność i cisza postawiłem na bloki z końcówkami 12mm i takież stosowałem węże. Wygląda to mniej więcej tak:

X3M AMD WT 14-14-14

Abadon NB WT 14-14

GK-3/2/R "SILENCER - PRO" (zasilacz)

Atman AT-306 2000 l/h

Zbiornik około 8 litrów (duży może więcej :) )

Nagrzewnica od jak sądze jakiegoś wartburga albo czegoś podobnego (zrobie zdjęcia to może ktoś mi powie od czego)

Cały układ o pojemności ok 10l

do tegoż chciałem dodać jakiś bloczek na grafikę ale tu pojawił się problem - otóż nie chcę (nie mogę) zająć więcej niż jeden slot (razem z grafiką) w kompie - troszkę tego sie nazbierało i nie mogę stracić slota pod grafiką - i tak boleje że ten nad się marnuje... - tak więc ze wszystkich znalezionych odpowiada mi tylko

Thermaltake Aquarius VGA Waterblock

ale jak wiadomo ma on przyłącza dla 6mm wężyków a więc połowe z moich...

i tu pojawiają się moje pytania:

czy można bez szkody dla wydajności dla mojego układu podłączyć taki blok?

jeśli tak to jak? równolegle? szeregowo?

czy może powinienem np podlaczyc go bezposrednio do jednego z wylotów bloku z proca a dopiero potem dac trojnik?

jesli ktos z Was zna odpowiedzi na moje pytania to bede wdzieczny, ewentualnie polećcie mi jakiego s bloka z 12mm nie zajmującego dodatkowego slota...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi