Skocz do zawartości
Zyzio

Amd 3200 XP i OCZ pc3200

Rekomendowane odpowiedzi

a więc mam takiego athlona jak w tytule i pamieci OCZ pc3200 - 400mhz, procek na szynie 400, chodzi mi o to zeby ustawic jak najlepsze timingi dla pamieci do tego opdpowiednią czestotliwosc FSB. System jest bardzo niestabilny a moim Asusie A7N8X-E deluxe, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, mam dysk SATA 80gb. Procesor moge max ustawic na FSB na 220 ale i tak czasmi łapie bład stop z powodu braku stabilnosci, prosze o wypowiedzenie sie na ten temat osob ktore maja podobna konfigurację, przypominam ze procek ma jakos dziwnie odblokowany mnoznik, otóz moge ustawic od 11 do 12,5, jak dam 10 i nizej albo 13 i wyzej to komp sie nie uruchamia, prosze o pomoc bo chyba sam sobie nie poradze. Doradzcie mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi problem to mianowicie to, iż przy takim konfigu moj komp ma strasznie mało punktów w 3dmarku 05, inni kumple ktorzy jada na x800 pro maja po 5400 itd, czym jest to spowodowane? moze płyta głowna ciach!iana? Mam windowsa 2003 Enterprise server, moze powinienem wgrac bios UBER'a tylko która wersje proponujecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...