Qhaz Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Problem jest taki...mam plyte główna Asusa A7N8X z chipsetem nvidi i po zamontowaniu w niej radeona 9550 256MB/128bit komputer nie chce sie uruchomić...automatycznie zapala sie czerwona lampeczka:) ktora wskazuje na to ze jest jakis problem z grafika...od znajomych wiem ze niektore radeony chodza tylko na AGPx8..to tez sprawdzilem ale nic nie dalo..no chyba ze asus sie postaral i do tej płyty głównej pasuja jedynie geforce'y bo jesli tak to ja pisze skarge..niech sobie czytaja i oddaja kase...jesli ktos wie co sie moze dziac niech da znać...karta dziala na innych kompach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 strzel update biosu i ustaw wszystko na auto pozniej wsadz karte i sprawdz czy dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Sprawdź czy dobrze ją docisnąłeś w gnieździe, czy blokada zaskoczyła. Jesli tak to sprawdź kartę na innym kompie. Na A7N8X chodzą wszystkie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qhaz Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 update biosu nic nie dal...a karty juz bardziej docisnac sie nie da......az mnie cos trafia...bo nie wiem co z tym robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 bardzo ciekawe co piszesz ??? tak jak by wykrywała że to karta AGP x2 ??? jak widać sie gryzą może wsadz inną ustaw w biosie agp x4 i spróbuj ponnownie??? i może zrób płycie wczesniej clear cmos ??? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Moze karta gryzie sie z innymi urzadzeniami PCI sproboj jakies urzarzenie na PCI dac do innego slotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qhaz Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Na pci nie mam zadnych urzadzeń....a w biosie ( Asus acpi bios rev 1010) nie znalazlem opcji ustawienia AGP jest tylko AGP 8x support ktore oczywiście jest ustawione na enabled (chociaz na disabled tez nie dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 sry pomyliłem odpowiedź :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 zrobiłeś clear cmos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 9550 gryzl sie równiez z moją płytą i nic na to nie dało sie zrobić. ati tak ma ze robi problemowe karty, bo jakos wszystko inne dziala na tej plycie[włączając w to matroxa :D ] nic nie zrobisz;] zostaje ci zmiana płyty ewentualnie zmiana grafy;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...