Slayer Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 no tia , puste megaherce i cena :> lancer zapodaj mniej wiecej ceny obydwu prockow !? AthlonXP 1700+- 325zl(chodzi do 1900MHz) P4 2,8GHz- 2800zl (chodzi do 3300MHz) P4 2,53GHz- 1200zl (chodzi do 2900MHz) lol Ja mam 2.8 za 850 zl (teraz kosztuje chyba 700 zl). Krecenie P4 jest bardzo skomplikowane i trudne - aby wejsc do biosa i zmienic magistrale trzeba miec kilka doktoratow :P Kazdy amd xp 1700+ kreci sie na 1900 MHz ? :P Chyba na 1900+ i to co 20 egzemplarz :) ???????? 8O 8O 8O P4 2,8 Ghz za 700 zł???!! Chyba wciskasz ciemnotę stary na maksa, bo wszędzie ten procek kosztuje blisko 3 tys. Bzdura stary...a jak nie , to sorry, ale załatw mi takiego- z chcęcią go kupię :) Nawet mogę napisać......proszę proszę proszę proszę :D 8) I nie tłumacz się, że chodziło ci o kręconego 1,8 jakiego masz w podpisie, bo u mnie nie będzie tych 2,8, bo mam płytę tylko do 133 Mhz FSB. Dawaj mi te 2,8 Ghz zaraz!!!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 ???????? 8O 8O 8O P4 2,8 Ghz za 700 zł???!! Chyba wciskasz ciemnotę stary na maksa, bo wszędzie ten procek kosztuje blisko 3 tys. Bzdura stary...a jak nie , to sorry, ale załatw mi takiego- z chcęcią go kupię :) Nawet mogę napisać......proszę proszę proszę proszę :D 8)Formalnie masz racje. Sam nie wiem skad wielbiciele "jedynej slusznej firmy" biora takie dziwne ceny, skoro na gieldach byle Celeron jest drozszy od Athlona? Moze maja wujkow w Ameryce (a tam, jak powszechnie wiadomo, wszystko jest za darmo..)? Ale jest jeszcze prosba: - czy nie mozna wycinac poprzednich cytatow? Takie "okno w oknie z oknem" czyta sie wyjatkowo nieciekawie.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 no faktycznie koleś troche przesadził z tą ceną :) nie opłaca się kupować najnowszych procków zwłaszcza Intela gdyż za jakiś miesiąc ich cena drastycznie spadnie Ja czekam narazie na Hammera, zobaczymy co będzie potrafił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ja mam 2.8 za 850 zl (teraz kosztuje chyba 700 zl). Krecenie P4 jest bardzo skomplikowane i trudne - aby wejsc do biosa i zmienic magistrale trzeba miec kilka doktoratow :P Kazdy amd xp 1700+ kreci sie na 1900 MHz ? :P Chyba na 1900+ i to co 20 egzemplarz :) Gosciu czy tak ciezko ci zrozumiec o co chodzilo mi w tych wynikach? nie bede tego tlumaczyl, zrob kilka doktoratow i pogadamy :P Krecenie P4 nie jest takie latwe. Sam mam i to i to i powiem ze latwiej mi krecic AMDka. P4 po ostrym o/c robi pozory stabilnego a dluzsze posiedzenie odkrywa niestabilnosc. Niestabilność ??? UD liczy u nie caly czas i komputer srednio pracuje 12 godzin w ciagu dnia. Niestety wyłączam na noc :) wiec nie moge powiedziec nic o dluzszych dystansach ale po 12 godzinach juz sie wiecej nie podgrzeje chyba bardziej w kazdym badz razie dziala dobrze. Sam mialem jeszcze 2 tygodnie temu AMD XP1700+ na 1650Mhz z zamontowanym WC i ledwo chodził na tyle. I zadne napiecia nic mu nie dawały nawet 2,1V. Wiec ciezko mi uwierzyc ze XP1700+ kazdy chodzi na 1900Mhz jakby to była prawda nie zamieniłbym go napewno przez jakis czas jeszcze. Wczesniej mialem XP1600+ i poszedl na 1540Mhz max a płytki miałem różne wiec to nie ich wina. Był Epox na AMD761 chyba najlepiej krecaca sie plyta w historii, pozniej Microstar K7T266Pro 2 RU pozniej Shuttle AK35GTR z napieciami do 2,3V. W pracy mam dalej tego Epoxa. Sprzedałem go z domu do firmy :) i mam dwie sztuki XP1600+ kupione koło maja tego roku, oba zakładalem na płyte i jeden 1650Mhz wyciagał drugi 1630Mhz. Napiecia nic nie dawaly :/ Mam tez (jako ze sam kupuje sprzet do firmy to eksperymentuje nieco:) ) Soltek DRV2 i XP1700+ i znow tylko 1670Mhz. Wczoraj kolega krecil XP1800 na Gigabycie 7VAXP bodaj ten nowy z KT400 i doszlismy do 1730Mhz wiecej na T7+ kicha a napiecie podawane w biosie to 1,98V. Ludzie macie szczescie czy co ??? Ze wam sie tak proce krecą :? Kumpel pracuje w sklepie komputerowym srednio ma proca 2 miesiace(kreci tylko domowe w pracy nie ma czasu na to ). Mial płyty Gigabyte, Msi, Epoxa nigdy 1850Mhz nawet nie przekroczył nie mowiac juz o stabilności, na modelu nie wyzszym niz 1800+. Pamieci z tych dobrych elixirow (do 170Mhz chodzily) wiec to tez nie ich wina. Wyciagalismy SB Live wylaczalismy zintegrowany sprzet, zeby wyeliminowac podejrzenia ze cos nie wyrabia. Różne karty graficzne wspomne ze on ma R7500 oryginał(łyka 90Mhz AGP bez problemu), ale korzystalismy tez z MSI GF2MX400 wcześniej. Zasilacz tutaj was zaskocze :) z serwera COMPAQ o mocy bagatela 700W(jakieś 10kg ze 3 peltiery uciągnie :lol: ) hehe ale 2 razy wiekszy od zwyklego lecz w pełni zgodny z ATX tylko samemu trzeba bylo kable mu dorobić. A teraz kupiłem P4 i z 2,4 zrobiłem 2,88 na BOX coolerku. bez problemowo. Wiem ze to przecietny wynik a i procek juz sam w sobie jak na jadro B0 dosyc wysoki model.Ale nie mialem problemow z przegrzewaniem (teraz mam wc) nawet na box coolerku w spoczynku było 33 stopnie obciazenie 53. Może z XP TB w wersji B bedzie lepiej, dadzą sie troche pokrecić. Ale i tak nie za wiele. Wyrobienie z 2133Mhz 2400Mhz to tylko 267Mhz wiec wcale nie az tak duzo. AMD wyciska teraz siódme poty z technologi ktorą posiada i nie pozwala sie za bardzo pobawić juz w dalsze zwiekszanie zegarów. Duron wykrecony o 300Mhz to było cos z 600Mhz miec 900Mhz a nieraz 1000, ale nie z 2133 zrobic 2400 kosztem jakiś koszmarnych systemow chłodzenia. Sam mam już dosyć wentyla na chłodnicy(mimo ze na 7V) i pragne żeby zapanowała cisza dlatego bede montował dodatkową chłodnice a wyłacze wentyl. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 ludzie ale wy macie problem ..to ze lancer zrobił takiego moda i przeprowadził test to bardzo fajnei i oby tak dalej ale co wy porównujecie procesor taktowany fabrycznie chyba 1.47 do 2.80 ghz amd w tym wypadku musiał byc krecony ..a jeszcze jedno jesliu chodzi wam ze test jest nie sprawiedliwy to postawcie intela p4 na fsb 266 jak athlona i zrubcie testy,,,tylko chyba tak sie nei da i taki sam ram ..ciekaw bym był wyników a jeszcze co do sprawiedliwosci to wescie sobei athlona 2200+ taktowanego 1.8 i p4 1.8 ciekawe co jest wydajniejesze o albo intel celeron 1300 i durnio o tym samym zegarze i bedzie sprawiedliwie widac ze amd jest lepsze i juz tak bedzie hehe pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Mnoznik w AXP odblokowacv latwo i to bez utraty gwarancji. Wystarczy chwilke pomyslec. Moja metoda jest bezinwazyjna i na CPU nie ma nawet sladu ingerencji. A co zrobic jak mam stickera action na mostkach L1 ??? zak go dotkne to JUZ nie mam gwarancji :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Mnoznik w AXP odblokowacv latwo i to bez utraty gwarancji. Wystarczy chwilke pomyslec. Moja metoda jest bezinwazyjna i na CPU nie ma nawet sladu ingerencji. A co zrobic jak mam stickera action na mostkach L1 ??? zak go dotkne to JUZ nie mam gwarancji :((( Dobre erio :D ale właśnie mi o tym przypomniałeś ze to wcale nie jest zadkość :)))))) tez na swoich miałem od Action stickery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Kane pewnie pisal o swoim procu 1,8@2,8 za 700zł :P. Tylko ciolku zadko sie zdarza zeby na 2,8 chodzil!! 90% to 2,5-2,6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 erio tak naprawdę to gwarancja na proce to żart. Spytaj się kiedyś w sklepie na co jest gwarancja na procesor. Ja spytałem. I koleś jak go przycisnalem przyznał że sam nie wie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Kane pewnie pisal o swoim procu 1,8@2,8 za 700zł :P. Tylko ciolku zadko sie zdarza zeby na 2,8 chodzil!! 90% to 2,5-2,6. Ja ciagle babram sie w procach z Action i od jakiegos czasu nie ma juz stickerow na L1. Sa ladnie widoczne. A i to nie problem. Zerwac jest bardzo latwo. Jak proc sie sfajczy to naklejamy i juz. Tylko trzeba to robic ostroznie i uwazac by miedzy czescia zerwana juz a pozostala przyklejona nie bylo kata prostego bo wtedy sie przerywa. Od spodu trzeba z kolei przycinac delikatnie ostym nozykiem i voila. To dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Niestabilność ??? UD liczy u nie caly czas i komputer srednio pracuje 12 godzin w ciagu dnia. Niestety wyłączam na noc :) wiec nie moge powiedziec nic o dluzszych dystansach ale po 12 godzinach juz sie wiecej nie podgrzeje chyba bardziej w kazdym badz razie dziala dobrze. nie chodzi o niestabilnosc, ale o to ze jest to pojecie w/g mnie inaczej definiowane na AMDku a inaczej na Intelu. Przykladowo na Intelu na mocno wykreconych CPU proc nie potrafi sie zresetowac (sic!) Niby wszystko stabilnie itd ale jak dasz mu komende reset to kupa-zwis. Pozostaje tylko odciecie zasilania i ponowny start. Wiele testow chodzi ok i to po 24godziny-przykladowy UD-ale inne jak np Prime potrafi wygenerowac bledy juz po kilku wynikach. Ja osobiscie odnosze wrazenie ze AMDki jakos latwiej sie wykrecaja. Latwiej jest mi wyczuc granice stabilnej pracy. Sam mialem jeszcze 2 tygodnie temu AMD XP1700+ na 1650Mhz z zamontowanym WC i ledwo chodził na tyle. I zadne napiecia nic mu nie dawały nawet 2,1V. Wiec ciezko mi uwierzyc ze XP1700+ kazdy chodzi na 1900Mhz jakby to była prawda nie zamieniłbym go napewno przez jakis czas jeszcze. Wczesniej mialem XP1600+ i poszedl na 1540Mhz max a płytki miałem różne wiec to nie ich wina. Był Epox na AMD761 chyba najlepiej krecaca sie plyta w historii, pozniej Microstar K7T266Pro 2 RU pozniej Shuttle AK35GTR z napieciami do 2,3V. W pracy mam dalej tego Epoxa. Sprzedałem go z domu do firmy i mam dwie sztuki XP1600+ kupione koło maja tego roku, oba zakładalem na płyte i jeden 1650Mhz wyciagał drugi 1630Mhz. Napiecia nic nie dawaly :/ Mam tez (jako ze sam kupuje sprzet do firmy to eksperymentuje nieco:) ) Soltek DRV2 i XP1700+ i znow tylko 1670Mhz. Wczoraj kolega krecil XP1800 na Gigabycie 7VAXP bodaj ten nowy z KT400 i doszlismy do 1730Mhz wiecej na T7+ kicha a napiecie podawane w biosie to 1,98V. Ludzie macie szczescie czy co ??? Ze wam sie tak proce krecą Kumpel pracuje w sklepie komputerowym srednio ma proca 2 miesiace(kreci tylko domowe w pracy nie ma czasu na to ). Mial płyty Gigabyte, Msi, Epoxa nigdy 1850Mhz nawet nie przekroczył nie mowiac juz o stabilności, na modelu nie wyzszym niz 1800+. Pamieci z tych dobrych elixirow (do 170Mhz chodzily) wiec to tez nie ich wina. Wyciagalismy SB Live wylaczalismy zintegrowany sprzet, zeby wyeliminowac podejrzenia ze cos nie wyrabia. Różne karty graficzne wspomne ze on ma R7500 oryginał(łyka 90Mhz AGP bez problemu), ale korzystalismy tez z MSI GF2MX400 wcześniej. Zasilacz tutaj was zaskocze z serwera COMPAQ o mocy bagatela 700W(jakieś 10kg ze 3 peltiery uciągnie ) hehe ale 2 razy wiekszy od zwyklego lecz w pełni zgodny z ATX tylko samemu trzeba bylo kable mu dorobić. A teraz kupiłem P4 i z 2,4 zrobiłem 2,88 na BOX coolerku. bez problemowo. Wiem ze to przecietny wynik a i procek juz sam w sobie jak na jadro B0 dosyc wysoki model.Ale nie mialem problemow z przegrzewaniem (teraz mam wc) nawet na box coolerku w spoczynku było 33 stopnie obciazenie 53. Wcale nie mowilem ze KAZDY chodzi na 1900MHz. Ja mialem szczescie i posrod ramki 5 procesorow 4 chodzily na wlasnie tyle. Mam mmoze wieksze szczescie? (AXP1500+@1733MHz, AXP1600+@1850MHz, AXP1800+@1920MHz). Uzywam WC i nie podchodze z Vcore ponad 1,85V. Wazny jest zasialcz. Mi np na rozklekotanym HuntKey nie udalo sie obecnego AXP wykrecic ponad 1660MHz a po zapodaniu Win - 1900MHz! Może z XP TB w wersji B bedzie lepiej, dadzą sie troche pokrecić. Ale i tak nie za wiele. Wyrobienie z 2133Mhz 2400Mhz to tylko 267Mhz wiec wcale nie az tak duzo. AMD wyciska teraz siódme poty z technologi ktorą posiada i nie pozwala sie za bardzo pobawić juz w dalsze zwiekszanie zegarów. To dopiero poczatek technologii. Z 0,13um jeszcze wiele da sie wyciagnac. pierwsze Northwoody wyciagaly tylko 2,4GHz a obecnie i po 3,4GHz da sie wyciagnac. Trzeba poczekac na opanowanie produkcji i wtedy bedzie coraz lepiej. Nowe maski uczynic moga cuda. Przypomne tu historie AhtlonaTB. Planowany byl do pracy z zegarem 1,2GHz (pierwsze serie ledwo 1GHz wyciagaly) a skonczylo sie na 1,4GHz z planem niezrelizowanym wypuszczenia modelu 1,53GHz (ostatecznie wszedl juz AXP). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Oczywiscie ze chodzilo mi o podkrecenie tego mojego 1.8 na 2.8 GHz, nie jest trudno skojarzyc fakty, no chyba ze ktos wierzy ze 2.8 kosztuje 700 zl. Malo kogo stac na najnowsze procesory typu p4 2.8, wiec jesli chce miec 2.8, kupi cos pomiedzy 1.8 a 2.4, dobra plyte i sprobuje szczescia w podkreceniu. Ciekawie sie czyta o tym ze intel jest niestabilny, " te puste MHz p4", amd jest zawsze wydajniejszy, lepiej i latwiej sie kreci, do tego jaki oplacalny, kupimy sobie 1700+ (1466MHz) i podkrecimy bez wiekszych problemow do 1900 MHz. Chyba dalem sie przekonac ;) Kane pewnie pisal o swoim procu 1,8@2,8 za 700zł . Tylko ciolku zadko sie zdarza zeby na 2,8 chodzil!! 90% to 2,5-2,6. Nawet jesli na dobrej plycie nie bedzie dzialac na te 2.8, to czy 2.5-2.6 to zly wynik, za cene p4 1.8 ? I co ma znaczyc to "ciolku" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ciekawie sie czyta o tym ze intel jest niestabilny, " te puste MHz p4", amd jest zawsze wydajniejszy, lepiej i latwiej sie kreci, do tego jaki oplacalny, kupimy sobie 1700+ (1466MHz) i podkrecimy bez wiekszych problemow do 1900 MHz. Chyba dalem sie przekonac ;) Czy ty jestes choc troche kumaty? Czy ja napisalem ze kazdy, czy tylko ze ja mialem to szczescie i mi sie kreci? Widac ze jestes twardoglowym Intelowcem. Umiesz czytac miedzy wierszami? Moje krecenie AMDka jest tak samo kwestia szczescia jak twoje krecenie P4. Nie kazdemu sie udaje. Wszystkie P4 jakie mialem od poczatku tego roku wlasnie tak samo sie krecily-nie daly sie zresetowac (2GHz, 2,2GHz, 2,4GHz, 2,53GHz i 2,8GHz). To byla pierwsza oznaka niestabilnosci. Slowa ktore ty w dziwny sposob zintepretowales jako niestabilny oznaczalo ze trzeba duzo wiecej P4 wytestowac by znaleac 100% graniczne max. taktowanie, a nie ze P4 jest niestabilny. Podkrec no sobie kiedys AMD i wtedy zagadaj. Ja mam to szczescie ze mam i to i to wiec mam jako porownac. Amen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 nie chodzi o niestabilnosc, ale o to ze jest to pojecie w/g mnie inaczej definiowane na AMDku a inaczej na Intelu. Przykladowo na Intelu na mocno wykreconych CPU proc nie potrafi sie zresetowac (sic!) Niby wszystko stabilnie itd ale jak dasz mu komende reset to kupa-zwis. Pozostaje tylko odciecie zasilania i ponowny start. Wiele testow chodzi ok i to po 24godziny-przykladowy UD-ale inne jak np Prime potrafi wygenerowac bledy juz po kilku wynikach. :D:D:D:D:D:D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :D:D:D:D:D:D:D:D:D i co sie durnowato usmiechasz? masz az tyle do powiedzenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :D:D:D:D:D:D:D:D:D i co sie durnowato usmiechasz? masz az tyle do powiedzenia? nie przejmuj sie Lancer to pierwszy "spec" na forum :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :D:D:D:D:D:D:D:D:D i co sie durnowato usmiechasz? masz az tyle do powiedzenia? nie przejmuj sie Lancer to pierwszy "spec" na forum :) .Taaaaa Kaeres to anty spec :P :lol: on najwiecej sie wymadrza, a tak naprawde to g**** c*** j***** wie. Takich jak on to ze swieca szukac. Lancer nie przejmuj sie on ci poprostu zazdrosci, jak patrzy na twoj konfig to sra w gacie z zazdrosci. Tak wiec olej tego "znawce od sprzetu". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Prosze bardzo bez takich osobistych "wycieczek" bo bede zmuszony zamknac topic :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :D:D:D:D:D:D:D:D:D i co sie durnowato usmiechasz? masz az tyle do powiedzenia? Wole sie usmiechnac niz zjechac za te brednie z resetem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :D:D:D:D:D:D:D:D:D i co sie durnowato usmiechasz? masz az tyle do powiedzenia? Wole sie usmiechnac niz zjechac za te brednie z resetem. A z kad ty mozesz wiedziec?? oprocz tego swojego celerona to ty chyba nic wiecej nie widziales :P :lol: . Ale tak to jest jak sie produkt ocenia po zdjeciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Wole sie usmiechnac niz zjechac za te brednie z resetem. no to zjedz. prosze zjedz mnie. masz P4? jak masz to wykrec je i pogadamy. Mialem nie jeden proc i nie jedna plyte. wiem co pisze. czekam na riposte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Dobrze, przepraszam. Nie mam nawet ochoty sie klocic, mam wiekszy problem ostatnio :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakko18 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 A się qtfa ludzie kłucicie o niewiadomo co. Ja uważam że jedne i drugie procki są dobre, jedni i drudzy mają rację. jeśli chodzi o O/C niektóre procki AMD się dobrze kręcą inne nie i to samo z Intelami. A co do prawdziwego prównania to porównajcie sobie rzeczywistą wartość proca dla przeciętnego szarego użytkownika (nie ma pojęcia o kompach a tym bardziej o O/C) który zaopatruje się w kompy w supermarkecie, które maja zaaplikowane Celiny 1,7 i które maja wybrać, no normalne(dla niego) ze z większym zegarem a nie jakiegoś durnia 1,3 za 240zł (który ma taką samą wydajność jak Celek za 370zł-a mniej kosztuja athlon 1700+)A niech intelowcy wypowiedzą sie na temat porównania procków o tych samych rzeczywistych zegarach np. athlon 2600+(2133Mh) z pentiumem np.2,2Gh, i przepraszam że tak chaotycznie ale dopiero po nauce z matmy i szybkiej jeździę na motorze:) :twisted: I jeszcze raz prosze intelowców o wypowiedź na temat porównania procków o tych samych zegarach rzeczywistych tylko szczerą!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...