Skocz do zawartości
tomekPILA

Radeon 9700Pro "HIS" Problem z Zasilaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Radeona 9700Pro (Sciągnąłem na Handelek) i jest z nim malutki problem. Chodzi mianowicie o to że czasami po właczeniu komputera WYskakuje mi po uruchomieniu monitora Plansza że nie można uruchomić Karty bez dodatkowego zasilania Ale to zasilanie jest podłączone. Wyłącze komputer i po ponownym włączeniu wszystko już jest OKi karta śmiga jak należy, przechodzi wszystkie testy 3D MArki, różne gry itp. bez problemów.

Po kilku bezproblemowych uruchomieniach znów się pojawi ta plansza i znów po restarcie jest OK, oglądałem gniazdo zasilania dodatkowego na karcie i wydaje mi się że coś jest nie tak z jednym z PINÓW (tak jakby zimny Lut bo się troszkę rusza na boki) Czy to może być tego wina?? i czy we własnym zakresie mogę próbować to lutować (pytam sie bo nie wiem czy mogę z Lutownicą transformatorową do Karty podchodzić, a tylko taką posiadam)

Proszę o jakieś podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zasilacz to jestem spokojny. To jest Chieftec 420-302DF, po drugie mam też Radeona 9800Pro który takze wymaga dodatkowego zasilania i wszystko z nim jest w porządku, 3D MArk 2003 w Pętli chodził 8 godzin i wszystko ok, za każdym razem komputer odpala też bez problemu.

Opisamy problem mam tylko na tym Radeonie 9700Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi