Skocz do zawartości
Martinii

Wentylator do zmodowanego Silencera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wykonalem w koncu maly mod VGA Silencera. Niestety nie mam na razie dostepu do aparatu cyfrowego aby porobic zdiecia i Wam pokazac. Umieszcze jak wszystko bedzie skonczone i przetestowane. A do skonczenia brakuje mi zainstalowanie wentylatora. I tu wlasnie waham sie pomiedzy dwoma modelami:

1. SUNON 80x80 mm 25 mm PTB1-6OC

2. Noiseblocker Ultra Silent S4 80mm

Chodzi mi o to aby wentylator byl dosc wydajny na max obrotach, poniewaz i tak bede go regulowal w zaleznosci od potrzeb. Wiem, ze jeszcze bardziej wydajny jest wentylator DELTA, ale po pierwsze to juz chyba przesada, a po drugie ciezko go dostac. Oba powyzsze modele sa wydajnosciowo do siebie zblizone - roznia sie TYLKO cena... I wlasnie - czy ten Noiseblocker faktycznie jest wart TAKIEJ kasy? Prosze o opinie o tych wiatrakach lub jakis inne propozycje.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad SUNON

+ tani

+ wydajny

- glosny

- wibruje/drzy

- nierowne lopatki (pozostalosci z odlewek i zgrubienia)

ad NOISEBLOCKER

poszukaj postow pmp (tak sprzed 1/2 roku)

moja rada - kup ARCTIC COOLING'a wytnij termistor i wstaw potencjometr obrotowy o zblizonej rezystancji jak termistor i bedziesz mogl sobie ustawiac predkosci jakie beda potrzebne - laczny koszt nie powinien przekroczyc 20 zl

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi