Martinii Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Witam, Wykonalem w koncu maly mod VGA Silencera. Niestety nie mam na razie dostepu do aparatu cyfrowego aby porobic zdiecia i Wam pokazac. Umieszcze jak wszystko bedzie skonczone i przetestowane. A do skonczenia brakuje mi zainstalowanie wentylatora. I tu wlasnie waham sie pomiedzy dwoma modelami: 1. SUNON 80x80 mm 25 mm PTB1-6OC 2. Noiseblocker Ultra Silent S4 80mm Chodzi mi o to aby wentylator byl dosc wydajny na max obrotach, poniewaz i tak bede go regulowal w zaleznosci od potrzeb. Wiem, ze jeszcze bardziej wydajny jest wentylator DELTA, ale po pierwsze to juz chyba przesada, a po drugie ciezko go dostac. Oba powyzsze modele sa wydajnosciowo do siebie zblizone - roznia sie TYLKO cena... I wlasnie - czy ten Noiseblocker faktycznie jest wart TAKIEJ kasy? Prosze o opinie o tych wiatrakach lub jakis inne propozycje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Hej no co jest Panowie? Czy moglby ktos cos powiedziec o ktoryms z tych wiatrakow?? Czy ten Noiseblocker jest naprawde wart takiej ceny?? Jak z wydajnoscia? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 ad SUNON + tani + wydajny - glosny - wibruje/drzy - nierowne lopatki (pozostalosci z odlewek i zgrubienia) ad NOISEBLOCKER poszukaj postow pmp (tak sprzed 1/2 roku) moja rada - kup ARCTIC COOLING'a wytnij termistor i wstaw potencjometr obrotowy o zblizonej rezystancji jak termistor i bedziesz mogl sobie ustawiac predkosci jakie beda potrzebne - laczny koszt nie powinien przekroczyc 20 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Jestem za Arctic Cooling z przeróbką opisaną przez benka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...