ms-trex Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 w np. takiej instrukcji warunkowej: if ((a<b) && (a<c)) cout << a << " " << b << " " << c; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnjohn Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 no cuz, to bardzo proste, pewnie dopiero zaczynasz przygody z c++. Zatem oznacza to dokladnie tyle co: jesli a<b i a<c (czyli a jest poprostu najmniejszą z trzech zmiennych a,b,c) to na ekranie zmienne te zostaną wyswietlone wlasnie w kolejności: a, potem b, potem c. w przeciwnym razie nic sie nie stanie. && - oznacza koniunkcje matematyczną, aby coś sie stało muszą zostać spelnione wszystkie warunki koniunkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 masz rację zaczynam z c++ ale nie przygodę tylko HORROR, tu jednak trzeba być dobrym z matmy no dobra a dlaczego jeśli bym zamiast && napisał i albo oraz (nie wiem jakie to operatory na to są, jeśli są) to nie byłoby to samo nie wiem czy mnie zrozumiesz,ale wielkie dzięki za help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnjohn Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 (a<b && a<c) oznacza ze tylko wtedy gdy a<b i a<c czyli a musi byc najmniejsze (a<b || a<c) oznacza ze tylko wtedy gdy a<b lub a<c czyli wystarczy ze a jest mniejsze od hociaz jednej z b,c i wtedy juz warunek jest spelniony Widzisz różnicę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 masz rację zaczynam z c++ ale nie przygodę tylko HORROR, tu jednak trzeba być dobrym z matmy no dobra a dlaczego jeśli bym zamiast && napisał i albo oraz (nie wiem jakie to operatory na to są, jeśli są) to nie byłoby to samo nie wiem czy mnie zrozumiesz,ale wielkie dzięki za help nie przesadzaj z tym dobrym z majcy mowionym do takiego przykladu :] zaczynasz dopiero to jeszcze nie masz wyczucia - potem nawet nie bedziesz zauwazal kiedy uzyjesz operatora - pozatym to nie majca tylko jej bardzo waska dziedzina - logika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...