Nargil Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Sorki jesli juz bylo, ale nie znalazlem ( jedynie jakies smieszne pytania typu "hydro l-30 czy atman-305" ) No wlasnie, zastanawiam sie miedzy tymi dwiema pompkami do przyszlego wc ( narazie mam samego kadett'a od zgroza 2 miesiecy ;p ) Planuje: Power X + bloki.pl na chip + bloki.pl na gpu + homemade / bloki.pl (ale nie ten plaski tylko ten co w produkcji ) na hdd. Hydor L-30 z tego co wyczytalem to bardzo dobra pompka, tylko troche droga ( 170 zl ) W zwiazku z tym pytam sie czy nie starczylby atman-306 ? Jesli nie to moze lepiej ( bo/i taniej niz hydor ) bedzie podlaczyc rownolegle 2 atmany ?. Cena 1 atmana na wp.pl to 55 zl ( nowy ) - w najgorszym wypadku 60 zl do przodu. Czy takie rozwiazanie ( 2 x atman ) bedzie duzo glosniejsze niz hydor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 l20 zapodaj .. kosztuje 110zl (tyle co 2 atmany) a napewno da rade.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 jestes pewien ze to bedzie rownie wydajne co l-30 / 2 a306 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 2 AT 306 to 2x30W ciepla!! czyli tyle co taki sobie sempron... to bardzo duzo jesli juz chcesz laczyc atmany to lepiej 2x 305 - bardziej realna wydajnosc w stosunku do 306 poza tym zuzycie energi ponad 2x mniejsze... i jeszcze jedna rzecz nie rownolegle a szeregowo - jeden atman wypycha na bloki a 2 zasysa z chlodnicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 2 AT 306 to 2x30W ciepla!! czyli tyle co taki sobie sempron... to bardzo duzo Zaraz, zaraz; ze pompka ma te powiedzmy 30 Wat, to nie znaczy, ze ta moc jest zamieniana w "calosci" na cieplo - sorry ale to nie jest farelka (a i ta ma strary ;]). "Moc rzeczywista" zamieniana na cieplo nie jest taka duza jak Ci sie wydaje :!: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 2 AT 306 to 2x30W ciepla!! czyli tyle co taki sobie sempron... to bardzo duzo Zaraz, zaraz; ze pompka ma te powiedzmy 30 Wat, to nie znaczy, ze ta moc jest zamieniana w "calosci" na cieplo - sorry ale to nie jest farelka (a i ta ma strary ;]). "Moc rzeczywista" zamieniana na cieplo nie jest taka duza jak Ci sie wydaje :!: :lol:zgoda ale duza czesc energii idzie na cieplo - tym wieksza im wieksze sa opory nie jestem technikiem abym mogl sobie to policzyc ale podejrzewam ze wieksza czesc idzie na cieplo, wiec im mniejszy rezerwuar - tym wieksza temp w ukladze /spowodowana przez pompki/ ponadto - z innej strony pobor mocy rzedu 2x30W to sporo jak na wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 miałem kupić atmana 306, ale zaczołem się zastanawiać, obecnie mam 2 bloki , ale planuje jeszcze 2 - homemade na hdd + blok z grafy dać na nb (smart) i kupić jakis na grafe i tu pytanie czy styknie jeden atman 306, czy też lepiej kupić tego hydora l20, chodzi mi zarówno o wydajność jak i o cisze, pompka pracuje u mnie zatopiona w easyclicku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 i jak zwykle w tego typu tematach brak jednoznacznej odpowiedzi dla nooba :) testowal ktos moze hydorka l20 na ukladzie z 4 blokami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 moie cie ze daje rady na 3 URIEL rev 2 + weland i proxima wszystko poza proxi ma dosc wysokie (powiedzmy ze nie niskie) opory i daje rade ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 no ale taki power x ma chyba wieksze opory niz uriel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...