shad Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Hi, jest sobie AMD Sempron 2200+ i jest płyta ABIT KT7A v1.2 (chip VIA 133A) i chcę zmuśić ten procesor aby działał z mnożnkiem innym niż 9x. Ustawienia SOFT MENU III dotyczące mnożninika są totalnie ignorowane (zawsze wykrywa go jak Unknow Procesor 900MHz) a wszytkie połączenia mostka L1 są połącząne., tak samo mostek L3 jest ustawiony. Jedynie co zostaje mi kręceniem FBS ale powyżej 120 Mhz to system chodzi niestabilnie, dałem już inne pamięci o czasie 7ns (Ratio CL3) i nic. :?: Chym procesorek jest już pocięty (zmieniałem mnożnik na mostu L3 na 18, 11 wedlug strony oveclo...de) ale tex nic, dalej jest wykrywany jako FBSx9, drut mod tez nic nie dał (mnożniki x11, x16, x24) dalej jest jako 9, nawet dzisiaj pokusilem sie o przerwanie mostków L1 - i dalej jest jako 9x. :P Moze jekiś małe pomysły :> - mi nasuwa się taka myśl ze amd zrobiła w tych procesorach mały myk bo nie ma wyprowdzonego mostku L4 i L5 i jakoś te ustawienia są inaczej zapisane, albo za stara płyta ?? 8) Pozdrófka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Po co ci mnoznik?Usatw mu FSb np 166 albo 200 i po klopocie;/przeicez ona ma fsb 166 standard... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Ale przecież płyta powinna bez problemu działać na magistrali 133 MHz. Skoro piszesz, że dochodzisz z FSB do 120 MHz, to znaczy że zaczynasz od 100 MHz. Dlaczego nie ustawisz magistrali od razu na 133? Po co ci mnoznik?Usatw mu FSb np 166 albo 200 i po klopocie;/przeicez ona ma fsb 166 standard... Ta płyta jest na chipsecie KT 133A (pamięci SDR), resztę sobie dopowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Bo przy FBS 133 to chyba pamiachy się nie wyrabiają of cóż chociaż 133 powinny wytrzymać (1 kośc 512 mb 7 ns i 2 kości 256 mb 6 ns) i dlatego poprzebuje odblokować ten cholerny mnożnik :> Za chwile zaczne łączyć mostek L3 i zobaczymy co będzie. Chociaż wydajem mi się coraz bardziej że adm coś specjalnie pomieszało (brak wyprowadzonego mostka L5) . Pozdrófka :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...