Skocz do zawartości
Chajd

asus 6800gt, płyta główna, pare pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pisze to bo mam zamiar kupic nowa karte graficzną ale stary mi nie wieży ze wiem co robie dlatego bede pytac jak kompletny lamer :) Please pomózcie mi i odpiszcie.

Troche info: Mam płyte główną ale nie wiem jaką a po instrukcji ani widu ani słychu.

Pytania:

1) Jak sprawdzic jakie mam wejscie AGP ? We własciwosciach ekranu->zaawansowane->karta graficzna pisze ze mam Geforce 4 mx agp 8x (prosze sie nie smiac :P) ale ponizej jest napisane "typ magistrali : 4x". W biose mam do wyboru max agp 4x a w riva tuner także 4x. Czy wiec mam agp 4x czy to tylko zmyła i płyta moze byc naprawde tak jak prosilem sprzedawce AGP 8x.

2) Czy AGP 4x a 8x ma jakies rózniece w szybkosci pracy karty. Asus 6800 gt ma w danych agp 8x ale pisze ze kompatybilny z 4x. Czy to ze bedzie pod 4x bedzie wplywac na wykorzystanie karty ?

3) Czy mam sloty DDR-333 tak jak chciałem czy 266 jak mi pokazuje w biosie (dwa wybory a ten 266 max).

4) Czy 512 DDR-333 i DDR-266 na magistrali 333 zachowuje sie podobnie ? (predkosc i inne)

5) Czy moj zasilacz IMPET "S" 300 W model 300x1 da rade udzwignac asusa 6800gt, płye główna, nagryware liteona 52, dvd lg, dysk 80gb segate.Parametry na zasilaczu

DC output: +3,3V (20A) +5V (30A) +12V (13A) -5V (0.5A) -12V (0.8A) +5VSB (1.2A)

6) Ostatnie, znacie moze strone internetowa dobrego i taniego sklepu internetowego z okolic Gdańska bo ojciec boi sie zamówić z innych miejscowosci jak Poznan lub Warszawa. Ja znam te skepy ale to za daleko dla niego :( http://www.4max.com.pl/ , http://www.computer.istore.pl , no i tweaka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.5 Gdyby kolega dobrze przczytał kilka recenzji to wiedziałbym że do 6800GT nvidia zaleca zasilacz 350W, poza tym nie napisałeś co za reszte sprzętu masz ? jak cel 333 to taka zasiłka może byc, jak p4 to lepiej szybko wymieniaj na jakąś markową bo inaczej pożegnasz sie ze sprzętem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi