jaarocin Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Witam. Mam oto nastepujacy problem. Nie moge zflashowac BIOSu kontrolera macierzy RAID. Kontorler jest zintegrowany z plyta glowna, nie na oddzielnej karcie. Moja plyta glowna to ABIT KT7A-RAID. Na plycie jest chip HighPointa 370. I teraz tak. Usunalem wszelkie macierze, odlaczylem dyski twarde podpiete do kontrolera. W DOSie w wierszu polecen wpisuje "load bios372.231". Pojawia sie informaca ze loader eproma sie wczytuje, mijaja 3 sekundy i wyskakuje komunikat: "adapter found at bus 0, device (xxx) 19". (xxx) - tu tez cos pisze, ale nie pamietam co. I komp stoi jak wryty... Naprawde nie wiem o co biega. BIOS plyty i nagrywarki szly tak ladnie, tylko tutaj jakis kisiel wyszedl:/ Czy jestescie w stanie mi pomoc? Z gory dziekuje za szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanto Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witaj jaarocin Przerabiałem ten temat na płycie Abit ST6-RAID. Źle podchodzisz do zagadnienia, bo aktuaizację tego kontorlera można przeprowadzić tylko z poziomu aktualizacji biosu płyty głównej - to dlatego nie znajduje Ci adaptera. Musisz wziąć plik biosu płyty głównej i podmienić w nim fragment dotyczący hpt. U mnie działa OK. choć stracha miałem przy aktualizacji. Szukaj czegoś co nazywa sie cbrom. Pozdrawiam Fantomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 http://www.frazpc.pl/komentarz/5377 Fanto a ty co chciales sie pochwalic, czy na zlosc zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanto Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Panie artur.c jeśli nie wnosi Pan nic ciekawego do dyskusji, to proszę nie wypisywać złośliwych tekstów. Gdybym dokładnie pamiętał co trzeba po kolei robić, to napisłbym o tym, ale tylko pamiętałem nazwę programu, a to uważam że jest dobry początek, bo korzystając z informacji umieszczonych w Internecie można problem rozwiązać - trzeba tylko wiedzieć od czego zacząć. Pozdrawiam Fantomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...