josef Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Były już podobne posty ale nie było tego czego szukam - porównania awaryjności dysków wspomnianych producentów. Konkretnie interesują mnie modele - 80GB 7200 RPM. Wiem, że Caviar ten z 8MB cache jest szybszy i nawet tańszy od Maxtor'a, ale to jest na drugim miejscu - na pierwszym jest BEZAWARYJNOŚĆ. Co z tego, że mam szybki dysk jeśli szybko pada - a duży dysk jest po to by trzymać DUŻO rzeczy. Co do Caviara mam mieszane uczucia - z przeszłości :? . Nie wiem jak to jest teraz. Dychacza chce kupić zanim producenci wprowadzą roczną gwarancję (swoją drogą niezła kicha :evil: ) - jak kupie teraz to się jeszcze załapię na 3 latka - więc proszę o szybki odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Tylko Caviar! Nie powinno być z nim żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja bym był za Maxtorem :) Mam w pudle Caviara 2150 (252 Mb) który padł po 4 latach używania i starszego od niego Maxtora 243 Mb który dalej działa bez badów :D Zresztą z doświadczenia mam przekonanie do Maxtora, a do WD jakoś nie bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 No ale mnie chodzi głównie o nowe dyski..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ja mam tego caviara o którym piszesz od około pół roku (wiem, ze to niewiele by mówic o bez-czy awaryjnosci hdd)i nic sie nie dzieje. ma go równiez kilku znajomych i równiez zadnych awarii polecam szczerze ps. caviary serii se (te z 8mb cache) będą stale objęte 3-letnią gwarancją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja mam znajomego w skepie i mial taka serie Caviarow ze na 20( jakie dostal z hurtowni ) wrocilo 18 , jednak nastepne dostawy bez problemu . Jezeli chodzi o awaryjnosc dyskow to nigdy nie wiadomo jak z tym jest czesto dyski padaja z powodu innych czynnikow . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ja mam tego caviara o którym piszesz od około pół roku (wiem, ze to niewiele by mówic o bez-czy awaryjnosci hdd)i nic sie nie dzieje. rii se (te z 8mb cache) będą stale objęte 3-letnią gwarancją O fajnie ze masz go juz pol roku , powiedz mi nie robi sie glosniejszy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja mam znajomego w skepie i mial taka serie Caviarow ze na 20( jakie dostal z hurtowni ) wrocilo 18 , jednak nastepne dostawy bez problemu . Jezeli chodzi o awaryjnosc dyskow to nigdy nie wiadomo jak z tym jest czesto dyski padaja z powodu innych czynnikow . Można zrozumieć jedną wpadkę na sto. Ale takie rzeczy jakie odstawiał np. IBM w sławetnej serii DTLA to kpina :twisted: . Pytanie jest też ile dysków każdego producenta się sprzedaje - jak schodzi dużo to i dużo wraca. To tak samo jak z LG - dużo ludzi narzeka a ja mam i nagryware i CD-ka i fajnie chodzą........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ja mam tego caviara o którym piszesz od około pół roku (wiem, ze to niewiele by mówic o bez-czy awaryjnosci hdd)i nic sie nie dzieje. rii se (te z 8mb cache) będą stale objęte 3-letnią gwarancją O fajnie ze masz go juz pol roku , powiedz mi nie robi sie glosniejszy ? absolutnie nie-cały czas ten poziom hałasu-(czyli żaden) i wydajnosc również bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja mam znajomego w skepie i mial taka serie Caviarow ze na 20( jakie dostal z hurtowni ) wrocilo 18 , jednak nastepne dostawy bez problemu . Jezeli chodzi o awaryjnosc dyskow to nigdy nie wiadomo jak z tym jest czesto dyski padaja z powodu innych czynnikow . Można zrozumieć jedną wpadkę na sto. Ale takie rzeczy jakie odstawiał np. IBM w sławetnej serii DTLA to kpina :twisted: . Pytanie jest też ile dysków każdego producenta się sprzedaje - jak schodzi dużo to i dużo wraca. To tak samo jak z LG - dużo ludzi narzeka a ja mam i nagryware i CD-ka i fajnie chodzą........ Dokladnie a jak zobaczysz ile dysku sprzedal w tym Maxtor i WD badz Seagate to sobie wylicz wtedy awaryjnosc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a tak z innej beczki jak to jest taraz z gwarancjami na HDD. Niby wszystkie maja na rok pócz caviarów, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Można zrozumieć jedną wpadkę na sto. Ale takie rzeczy jakie odstawiał np. IBM w sławetnej serii DTLA to kpina :twisted: . Pytanie jest też ile dysków każdego producenta się sprzedaje - jak schodzi dużo to i dużo wraca. To tak samo jak z LG - dużo ludzi narzeka a ja mam i nagryware i CD-ka i fajnie chodzą........ a ja zaprzecze, mam dwa IBM-y DTLA-307045 oraz DTTA-350640 i obydwa sie zajebiscie sprawuja, a o LG moge powiedziec to samo co Ty o dyskach IBM, mam takie "cudo" w drugim kompie i rozgrzewa sie tak mocno ze sie zawiesza i CD-ki sa takie gorace ze nie mozna ich dotknac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...