prezess Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam! Mam następujacy problem: mam 2 systemy (XP i 98SE) każdy zaisntalowany na osobnym dysku. Chciałbym zrobic tak, żeby podczas startu było menu pozwalajace wybrać system. Dyski mam podłaczone tak: primary master: z win 98 primary slave: z win XP systemy sa w obu przypadkach na pierwszej partycji. Teraz zeby uruchomic którykolwiek muszę albo zmienic zworki albo w biosie ustawić który dysk ma bootować jako pierwszy. Ustawiłem primary slave bo wtedy uruchamia się win xp a co za tym idzie boot.ini. Mój boot.ini teraz wygląda tak: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect zmieniłęm go i dodałem multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows 98" /fastdetect i nic to nie dało - pisze że brakuje hal.dll to uruchomienia 98 dodałem c:="windows98" i tez to nic nie dało: XP się uruchamia a 98 nie. Problem polega chyba na tym ze oba systemy były instalowane osobno na dyskach na partycji c:, Podejrzewam że może trzeba mienić sektor startowy c:? Jak zrobic żeby wszystko działało? Dzięki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 XOSL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...