Skocz do zawartości
Bundy81

Motorola A835 i MMS jak skonfigurować ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Elo mam takie pytanko, oturz szukam i nie moge znaleźć, jak skonfigórowac taką Motke do wysyłania MMS-ów w sieci Hejah(Era), mam angielskie Menu, jak by ktoś wiedził i mógł mi opisać to krok po kroku to bylo by super.

Z góry wielki dzieki

Acha jeszcze:, jak wkońcu jest z tą javą w tych telefonach i jak wysłac cos przez podczerwien na inny telefon(jest wogóle taka mozliwosc) ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki znalazlem wielkie THX,

A jak sie ma wysyłanie przez IRDA w tym telefonie bo nie wiem do czego ona słuzy, mozna ja Aktywowac ale nie mozna z niej korzystac, jak wysłac cos przez irde na inny telefon ????????? mozna tylko brzez Bluetooth ?????? Nie ma w nim opcji Send by IRDA ! ! ! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi powiedziano w punkcie to nie mozna nic przesylac przez irda poza ksiazka telefoniczna. jest to rodzaj zabezpieczenia aby wyslyac mms-y i kozystac z platnych sciagniec.ale mozna to ominac uzywajac kompa z odpowiednim programem jako posrednikem. ja tak robilem jak mialem nokie6210.wiesz moze jak podlaczy motkee398 do kompa?czy rodzaj usb ma znaczenie?nie wiem czy mam zmienic 1.1. na 2.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki znalazlem wielkie THX,

A jak sie ma wysyłanie przez IRDA  w tym telefonie bo nie wiem do czego ona słuzy, mozna ja Aktywowac ale nie mozna z niej korzystac, jak wysłac cos przez irde na inny telefon ????????? mozna tylko brzez Bluetooth ?????? Nie ma w nim opcji Send by IRDA ! ! !  :evil:

1127671[/snapback]

Siemanko!!Jest możliwość wysyłania plików przez IRDE ale nie wiem jak sie to tyczy wysyłania plików na innąkomóre,wiem że na kompa idzie.A więc wchodzisz w :Multimedia->Videos,Pictures lub Sounds->środkowy softkey->pojawia się menu:Select Method->klikamy na Beam i wysyłamy przez IR :D Pozdro!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK THX działa przesyłanie nawet na innego tela :wink:

Ale nadal nie moge skonfigurowac tego tela do wysyłania wiadomości MMS oraz korzystania z WAP w sieci ERA, czy ktos mo moze powiedziec gdzie co sie ustawia bo na stronie ERA jest zdalny konfigurator ale tego tela nie ma na liscie i wybieram inna Motke, przychodzi SMS z konfiguracja ale MMS nadal nie wysyła.... :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK THX działa przesyłanie nawet na innego tela  :wink: 

Ale nadal nie moge skonfigurowac tego tela do wysyłania wiadomości MMS oraz korzystania z WAP w sieci ERA, czy ktos mo moze powiedziec gdzie co sie ustawia bo na stronie ERA jest zdalny konfigurator ale tego tela nie ma na liscie i wybieram inna Motke, przychodzi SMS z konfiguracja ale MMS nadal nie wysyła.... :sad:

1220021[/snapback]

ja niestety nie znam tych ustawien ale mam taka propozycje: zadzwon z innego tel do boa ery i powiedz ze masz problem z konfiguracja tel do mmsow a ta Twoja motke trzymaj w pogotowiu pod reka - jak trafisz na cierpliwego konsultanta to Ci podyktuje wszystkie ustawienia i od reki je wprowadzisz i sprawdzisz, jak nie zadziala to od nowa ;-] (sam kiedys bylem konsultantem ale w judeji i przynajmniej u nas to przechodzilo)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi