Skocz do zawartości
...fre0n...

Sapphire Radeon 9800SE vs. 9600XT

Rekomendowane odpowiedzi

Która z tych kart ma większą wydajność w grach, wydawałoby się że pozycja 1, może posiadacze tych kart mogli by mi doradzić :?: (bez oc):

1) Sapphire Radeon 9800SE 128MB (256 bit) Opis1

2) Sapphire Radeon 9600XT 128MB (128 bit) Opis2

Karty kosztują tyle samo i mam dylemat...chyba zeby kupić jakiegoś FX'a... Co radzicie

*jakby co FAQ czytałem :wink:

**potoków nie będę odblokowywał[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajniejszy powinien być radek 9800se ze względu na szyne 256 bit, ale nie kupuj żadnej z nich, tylko kup se z pcseriwsu xv9800sepro, zapłacisz 20 złoty wiecej a grafe będziesz miał dużo lepszą

Nie doczytalem zdania, ze nie będzie odblokowywał, można wiedzieć czemu ?

W pcserwisie testują tą grafe na modowalność, taka trafia do ciebie, a ty wystarczy, że podczas instalacji omeg wybeirzesz 9800se=>9800pro i cieszysz się 8 potokowcem z 256 bitową szyną za nieduże pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Torwald niby tak, ale jakoś mało słychać o padających potokach po jakims okresie, czyli jeśli dobrze przetestujesz (a masz 10 dni) i nie wykryjesz żadnych artów to grafa na 90 pare % będzie chodzić tak cały czas, natomiast jak ci się grafa uwali tak, źe przed i po modzie ma problemy z dzialaniem (czyli uszkodzenie grafy nie wynikające z modowania i niezależne od niego) to dostajesz inny model modowalny

A co do autora topicu, jak już na serio nie chcesz nic modować (choć omegami to bajecznie proste) kup 9700pro, ostanio widziałem na gwarze 8 miechów za 680, też się nie zawiedziesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi