Skocz do zawartości
szpak

ati radeeon 9000 a gra cmr 2 ..chodzi o karte

Rekomendowane odpowiedzi

dlaczego na tej karcie eni chodzi cmr2 ...czy to winóa sterów a moze trzba cos pomodzic tylko co ?? m,oze wiecie ..ma ktos ta karte i chodzi mu ta gra ...na benchmarku.pl wyczytałem ze u kogos tez nei chce ta gra na tej grafie działąs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehs nie wiem czemu ale mam chrapke na radka 9000 od POWERCOLORA tylko nie wiem czy z tej firmy dobrze sie kreci a mam bardzo ladna cene zaoferowana przez pewna firme z netu >:) ofkoza chodzi o wersje z 64 ddr >:)

aha ten radek ma w sobie cos jakby pixel szader ivertex szader ???

tzn czy jest to konkurent g3 ti 200 >:) a bardzo mi chodzi o te szadere bo karta bez nich to kicha >:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego na tej karcie eni chodzi cmr2 ...czy to winóa sterów a moze trzba cos pomodzic tylko co ?? m,oze wiecie ..ma ktos ta karte i chodzi mu ta gra ...na benchmarku.pl wyczytałem ze u kogos tez nei chce ta gra na tej grafie działąs

uroki ATi

poszukaj jakiegoś Patcha może jest.

Ale tego posta to na dziale gry powinieneś dać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z POWERCOLOR by nie brał ale z GIGABYTE to tak ! ale forumowicze wybili mi to z głowy i powiedzieli KUP LEPIEJ GF4Ti4200 Więc tak robię i w piątek odbieram :)

Tu masz link zobacz całą kartę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3767

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehs nie wiem czemu ale mam chrapke na radka 9000 od POWERCOLORA tylko nie wiem czy z tej firmy dobrze sie kreci a mam bardzo ladna cene zaoferowana przez pewna firme z netu >:) ofkoza chodzi o wersje z 64 ddr >:)  

aha ten radek ma w sobie cos jakby pixel szader ivertex szader ???

tzn czy jest to konkurent g3 ti 200 >:) a bardzo mi chodzi o te szadere bo karta bez nich to kicha >:D

stary nei biez power color to kicha tz ten akurat mode radka chyba był test jego na www.frazpc.pl ja polecam goraco i zachecam do shapphire w pudełku nie znajdziesz nic oprucz kabelka i płytki no i instrukcja ale warto za ta kase ta karte kupica gigabyte ma słabsze pamiatki bo 5ns a shapphire 4 ns czyli si ekreci :))))ale u gigabyte jest 4 gry i jakis fajniejszy kabelek a wydajnosc ciut gorsza i jakos obrazu tez zreszta www.benchmark.pl jest test porównawczy shapphire i gigabyte radeon 9000

no ta karta ma wszystkie silniki i jak wiesz wykorzystuje w pełni direktx8.1 czyli 3dmarka sobei obejzysz całego wszystkie test :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z POWERCOLOR by nie brał ale z GIGABYTE to tak ! ale forumowicze wybili mi to z głowy i powiedzieli KUP LEPIEJ GF4Ti4200 Więc tak robię i w piątek odbieram :)

hmmm a ja mam takie pytanie po co ci gf4 ti 4200 na takiem procku 950 to dal tej karty stanowczo za mało moge sie złozyc ze wyniki w 3dmarku bedziesz miał podobne do tych co bys miał na radku .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm problem jest od czasu ati 8500 znany chodzi tu o tryb dwumonitorowy-lekarstwo :win XP lub jakies tricki z drugim wyjściem

spróbuj test radeonów na www.twojepc.pl tam chyba pisali co z tym zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem GeForce 4 MX 440 64MB DDR i smiga glancko, chociaz mi gry wszyskie chodza a 3dmark to sie az tak nie liczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem GeForce 4 MX 440 64MB DDR i smiga glancko, chociaz mi gry wszyskie chodza a 3dmark to sie az tak nie liczy

gf 4 mx to najwieksza pomyłka o jakiej słyszałem a wiem bo miałem i na całe szczescie wymieniłem na radeona..co to za karta która nei ma ani pixel shadow i tego czegos innego ..chyba tak sie ten vetrex cos pisze bo nei wiem ale to o to chodzi ...a nowsze gry juz pewnei bedoł wymagac tych sielników ..a o tv out na kartach nv to lepiej nei mówic i zapomniec ze takie cos istnieje ..a co do smigania to cmr 2 na na mojej rivie tnt 2 tez smigał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 4 mx to najwieksza pomyłka o jakiej słyszałem a wiem bo miałem i na całe szczescie wymieniłem na radeona..co to za karta która nei ma ani pixel  shadow i tego czegos innego ..chyba tak sie ten vetrex cos pisze bo nei wiem ale to o to chodzi ...a nowsze gry juz pewnei bedoł wymagac tych sielników ..a o tv out na kartach nv to lepiej nei mówic i zapomniec ze takie cos istnieje ..a co do smigania to cmr 2 na na mojej rivie tnt 2 tez smigał :P

wiesz mi akurat na tych shaderah nie bardzo zalezy i tak za jakis czas wymienie grafe ale narazie procek, zalezalo mi na tym zeby gry chodzily dobrze a ze mialem atrakcyjna cene to juz inna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem tylko jedno - że na radkach 9000 można się ostro przejechać, kumpel kupił jakiegoś taniego, uchachany wrócił do domciu i po 1,5 godz zasówał z powrotem do sklepu wymienić (koszmarna jakość obrazu).

na wszystkim mozna sie przejechac a jak kupujesz cos od ati to najlepiej by ati a jesli nie ma kaski to od firm których widziałes testy i wtedy sie nei przejedziesz

a odnosnei gfmx to nie wszystko smiga jak nalezy ..pograj sobie w ut 2003 albo sof 2 no chyba ze komus 20 fps wystarcza pozdro szpak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem tylko jedno - że na radkach 9000 można się ostro przejechać, kumpel kupił jakiegoś taniego, uchachany wrócił do domciu i po 1,5 godz zasówał z powrotem do sklepu wymienić (koszmarna jakość obrazu).

na wszystkim mozna sie przejechac a jak kupujesz cos od ati to najlepiej by ati a jesli nie ma kaski to od firm których widziałes testy i wtedy sie nei przejedziesz

a odnosnei gfmx to nie wszystko smiga jak nalezy ..pograj sobie w ut 2003 albo sof 2 no chyba ze komus 20 fps wystarcza pozdro szpak

no spoko UT2003 w 800x600x32 35FPS SoF2 tez plynnie chodzi z ustawieniami na max i takiej rozdzielczosci. A 20 klatek to ja mialem na GeForce 2 MX 400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoko UT2003 w 800x600x32 35FPS SoF2 tez plynnie chodzi z ustawieniami na max i takiej rozdzielczosci. A 20 klatek to ja mialem na GeForce 2 MX 400

niech ci tam bedzi emów sobei co chcesz ja miałem gf4 mx440 win fasta i ja juz dziekuje za takoł przyjemnosc teraz ze te same pieniadze mam radka 9000 który nie dosc ze jest wydajneijszy to jest technologicznie bardziej zawansowany od tego gf 4 mx ..przeciez ten gf to jest zwykła 2 tylko ze na szybkich pamieciach i szybkim gpu ..ta katrta jest zgodna z directx7 a to jest juz staroc lada momet bedzie 9 to chyba o czyms swiadczy ..nie wystarczy szybki ram i typ. potrzbne bedoł te własnei pixel i vetrek shadery rzeby nowsze gry uruchomic zobaczysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ci tam bedzi emów sobei co chcesz ja miałem gf4 mx440 win fasta i ja juz dziekuje za takoł przyjemnosc teraz ze te same pieniadze mam radka 9000 który nie dosc ze jest wydajneijszy to jest technologicznie bardziej zawansowany od tego gf 4 mx ..przeciez ten gf to jest zwykła 2 tylko ze na szybkich pamieciach i szybkim gpu ..ta katrta jest zgodna z directx7 a to jest juz staroc lada momet bedzie 9 to chyba o czyms swiadczy ..nie wystarczy szybki ram i typ. potrzbne bedoł te własnei pixel i vetrek shadery rzeby nowsze gry uruchomic zobaczysz
moze nie tyle uruchomic co w pelni cieszyc sie jakoscia obrazu, a jak narazie to nie mam co narzekac choc troche mi szkoda ze nie moge zobaczyc demka nature w 3DMarku, a co do wydajnosci to karta ma calkiem niezla moc ale na szybkim procu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie tyle uruchomic co w pelni cieszyc sie jakoscia obrazu, a jak narazie to nie mam co narzekac choc troche mi szkoda ze nie moge zobaczyc demka nature w 3DMarku, a co do wydajnosci to karta ma calkiem niezla moc ale na szybkim procu

no widzisz na szybkim procku czy na wolnym ale zobacz jaki myk był u mnie ..jak miałem gf 4mx 440 w 3dmarku miałem 4400 a teraz na ati 9000 i procku o 100mhz wolniejszym miałem 5400 czyli 1000 do przodu po zainstalowaniu nowych sterów i podkreceniu procka o 150 juz mam 6000 czyli no 1500 lepiej od gf ale swiat na 3dmarku si enei kaczy ale byłem mile zaskoczony jak zobaczyłem ze karta zaliczyła mi wszystkie testy w 3dmarku 2001 se 330 a nature wyglada swicznie jak i inne testy wykorzystujace nowe silniki o pixel shadow nie mówi bo jest on widoczny i na gf ale ni zaliczony ale adwentrzer pixel shadow to juz jest cos jaki i vetrex itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz na szybkim procku czy na wolnym ale zobacz jaki myk był u mnie ..jak miałem gf 4mx 440 w 3dmarku miałem 4400 a teraz na ati 9000 i procku o 100mhz wolniejszym miałem 5400 czyli 1000 do przodu po zainstalowaniu nowych sterów i podkreceniu procka o 150 juz mam 6000 czyli no 1500 lepiej od gf ale swiat na 3dmarku si enei kaczy ale byłem mile zaskoczony jak zobaczyłem ze karta zaliczyła mi wszystkie testy w 3dmarku 2001 se 330 a nature wyglada swicznie jak i inne testy wykorzystujace nowe silniki o pixel shadow nie mówi bo jest on widoczny i na gf ale ni zaliczony ale adwentrzer pixel shadow to juz jest cos jaki i vetrex itp.

a moglbys zamiescic jakies screeny z tych testuw bo tak z ciekawosci chcialem zobaczyc jak to wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge ci wysłac na meila bo screanów nei moge zamiescic bo nie mam swojej stronki a inaczej sie nei da

wiec jak chcesz to daj meila i poczekaj chwiel to zarejestruje 3dmarka i zrobi screeny sam bo jak wiesz nie da sie zrobic screeanu w tescie kiedy sie chce ...madonion i nv cos kombinują na fraziepc.pl było kiedys o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge ci wysłac na meila bo screanów nei moge zamiescic bo nie mam swojej stronki a inaczej sie nei da  

wiec jak chcesz to daj meila i poczekaj chwiel to zarejestruje 3dmarka i zrobi screeny sam bo jak wiesz nie da sie zrobic screeanu w tescie kiedy sie chce ...madonion i nv cos kombinują na fraziepc.pl było kiedys o tym

oki wyslij na wojtekp@astral.lodz.pl albo gry@astral.lodz.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no juz sie wysyła pod ten adres wojtek...sa to 4 zdjecia które sam roboi 3dmark wiecej sie nei da neistey ..a były one robione w 1024/768@32 bity ...jesli nei wiedziałes jeszcze całego benchmarka to idz gdzies do znajomego co ma lepsz akarte i sobei obejz zobaczysz róznice pomiedzy gf4mx a jakoł lepsza kartoł nie koniecznie ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no juz sie wysyła pod ten adres wojtek...sa to 4 zdjecia które sam roboi 3dmark wiecej sie nei da neistey ..a były one robione w 1024/768@32 bity ...jesli nei wiedziałes jeszcze całego benchmarka to idz gdzies do znajomego co ma lepsz akarte i sobei obejz zobaczysz róznice pomiedzy gf4mx a jakoł lepsza kartoł nie koniecznie ati

ok wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a ja mam takie pytanie po co ci gf4 ti 4200 na takiem procku 950 to dal tej karty stanowczo za mało moge sie złozyc ze wyniki w 3dmarku bedziesz miał podobne do tych co bys miał na radku .....

pytam się z czystej ciekawości : ile masz pkt w 3dmarku na r9000?

Mi się udało wycisnąć 6945 pkt (karta 300/600). A tak poza tym to się

zgadzam : dobrze by było jednocześnie zmienić procesor na coś szybszego - po odpaleniu mafii nagle zamarzył mi się AXp :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpak: nie porownuj kart r9000 i gf4mx. Facet nawet mx460 jest od niej gorszy. GF4mx440 jest super alternatywa dla gf2ti i r7500.

Jezeli chcesz porownania to sobie sprawdz z karta gf3ti200, ktora jest chyba o 1,5 roku starsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpak: nie porownuj kart r9000 i gf4mx. Facet nawet mx460 jest od niej gorszy. GF4mx440 jest super alternatywa dla gf2ti i r7500.

Jezeli chcesz porownania to sobie sprawdz z karta gf3ti200, ktora jest chyba o 1,5 roku starsza.

gf3 ti 200 to po pierwsze nie jest karyta taj jak r 9000 lov edit i przypomnij sobie ile kosztowała ten rok temu a ile kosztuje nowosc r 9000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://service.madonion.com/servlet/Index?pageid=/orb/projectdetails&projectId=4582911&projectType=6

nie wiemjak sie te <span style="color:red;">[ciach!]</span>..e obrazki wkleja to moze bedzie działac ...ale adres jest dobry ..http://service.madonion.com/servlet/Index?pageid=/orb/projectdetails&projectId=4582911&projectType=6..otak jak tu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...