suchyjastrzab Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Nagle coś mu odwaliło i wygląda to tak jakby wyświetlał tylko kolor B. TV ma coś koło 10 lat, nigdy wcześniej nie było z nim żadnych poblemów. Chciałbym się tylko dowiedzieć czy to kineskop, czy może jest nadzieja, że to jednak jakaś błachostka? Dodam, że objaw wystąpił nagle...bach i już. Dzięki za wszelkie sugestie i pozdrawiam. P.S. Wiem, że to nie forum telewizjne... ale może.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ja normalnie mialem problem z moim telewizorem ze wyswietlal mi zamiast normalnego czarnego koloru mialem taki jakiś zielony i wogole caly ekran tak zzielenial. A wiec rozkrecilismy z ojcem telewizor "pozamiatalismy" troszeczke (starlismy ten kurz z kineskopu, odkurzylismy odkurzaczem srodek telewizora te wszystkie plytki itp ) i normalnie smiga jakby nowka byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 @ Excray Jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o elektronike. Czy mógłbys mi powiedzieć ile ewentualnie mogłaby kosztować naprawa tego o czym pisałeś? - ew. wymiana (pi razy drzwi). Aha jest to Panasonic TX-28LD1P. @konios Odkurzanie wykonałem jako pierwszy krok - Było tam troszke :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Jeżeli to sie sprawdzi to będe Ci dozgonnie wdzięczny. Dzięki za pocieszenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Prosty sposób czasem pomaga: wyjmij tą płytke co jest przy lampie kineskopowej i oczyść styki ja tak kiedyś naprawiłem tv objaw był podobny tylko brakowało wtedy koloru czerwonego, jezeli telewizor ma tyle lat to bardzo prawdopodobne ze jest podobnie i w twoim, czasem najłatwiejszy sposób jest skuteczny bo od takich tzeba zaczynac naprawiając tv czy jakies inne urządzenie....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Okazało się, że walnięty był procesor wizyjny. Kosztowało mnie to 420PLN. Dzięki za wszelkie sugestie. Temat do zamkniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Pnasonic TX-28LD1P M. Sprawdzałem trzech "facowców" za każdym razem była ta sama diagnoza. Wymieniony układ ma oznaczenie: ITT VDP 3108A-PP-A1 C3-WGA-FA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Takie to już moje zafajdane szczęście....zawsze musze przepłacić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...