Skocz do zawartości
Gość m60

pytanie o bloczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam maly problem z wyborem bloczka do WC, chcialbym kupic blok, ktory pasowalby zarowno pod AthlonaXP, jak i pod P4/AMD64, poniewaz za pare miesiecy bede najprawdopodbniej zmienial sprzet (nie wiem czy na P4 czy AMD64) i nie chcialbym zmieniac bloczka. Ktory z blokow do WC pasowalby?

Zastanawiam sie nad Urielem multitop z MCS, ale posiadam plyte Epox 8rda+, wiec nie wiem czy on tam w ogole wejdzie. Moze ktos kto ma WC na tej plycie pomoglby w doborze bloczka.

Jeszcze jedno, czy Uriel rev2 i Uriel multitop to ten sam bloczek :?: :)

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to ten sam blok z roznymi topami :P

IMHO lepiej poczekac na nowe bloczki z roznych stajni :D

To te stanieja :D

Spoko, a czym sie roznia wlasciwie te topy od uriela rev2 i multitop? Uriela z multitopem mozna kupic w mcs, a rev2?

Czy nie daloby sie kupic samego topu do takiego bloczka?

Znalazlem jeszcze cos takiego http://www.overclockers.pl/txt.php?id=wate...terblocks&str=2 - w tej recenzji jest pokazany uriel v2.5. Gosciu musial w tescie ucinac kawalki topu, bo nie wlazil mu ten uriel na plyte Abita pod AMD64...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam takie pytanko (pytalem juz o to w topicu o powerxie ale jakos krucho z odp) czy wogole konstrukcja topu pod a64 (tozn pasujaca pod te 90mm dziurki) nie oznacza ze takie cudo sie nie zmiesci np na nf7? bo soboe wlasnie wybieram bloczek i jezeli z gory musze odpuscic 1 blok na sA i a64 (bo wtedy moglbym nawet zaplacic wiecej za cos mniej wydajnoego ale zeby nie miec pozniej kosztow przy przesiadce)to mi sie zageszcza wybor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi