Skocz do zawartości
RS

pomocy bo sie zastrzele

Rekomendowane odpowiedzi

:( :( :( witam :( :( :(

mam plytke k7s5a xp 1,8 i baracude IV niemoge wlaczyc trybu DMA w PIO jest holernie wolno. Szukalem tu na forum znalazlem jednego posta w ktorym ktos napisal zeby ustawic dysk na slave ale to niepomoglo mam servicepacka 2. Ma ktos jakis pomysl ? na stronie producenta plyty niema sterownikow do Ide na stronie Seagate jest tylko wzmianka ze sp2 oferuje dopiero Dma, a na Ocworkbench na forum nieznalazlem nic

W Win98 dysko chodzi na dma i jest git ale ja musz emiac windowsa 2000 bardzo prosze o pomoc, moze zmiana biosu pomoze mam Cheepobios 1.4

Moze ktos z was ma takiego configa i mu dziala to prosze o podanie linku do biosu badz wersji

3mka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(  :(  :(  witam :(  :(  :(  

mam plytke k7s5a xp 1,8 i baracude IV niemoge wlaczyc trybu DMA w PIO jest holernie wolno. Szukalem tu na forum znalazlem jednego posta w ktorym ktos napisal zeby ustawic dysk na slave ale to niepomoglo mam servicepacka 2. Ma ktos jakis pomysl ? na stronie producenta plyty niema sterownikow do Ide na stronie Seagate jest tylko wzmianka ze sp2 oferuje dopiero Dma, a na Ocworkbench na forum nieznalazlem nic

W Win98 dysko chodzi na dma i jest git ale ja musz emiac windowsa 2000 bardzo prosze o pomoc, moze zmiana biosu pomoze mam Cheepobios 1.4

Moze ktos z was ma takiego configa i mu dziala to prosze o podanie linku do biosu badz wersji

3mka

a chodzi ci o ustawienia w biosie czy windzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(  :(  :(  witam :(  :(  :(  

3mka

Nie mozesz wlaczyc czy wcale takiej opcji windows nie przewiduje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000 sam załącza te tryby. Może po prostu ten system jest zbyt zasobożerny, masz chociaż 256 MB ramu ? 2000 generalnie chodzi wolno ! Sprawdziłeś czy dysk rzeczywiście chodzi w pio a nie w UDMA! Poza tym dlaczego kupiłeś ECSa, choćby kupić shuttle też tani a dobry? B4 jest też dla mnie dziwnym zakupem ale dla braku hałasu robi się dużo !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...