RS Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :( :( :( witam :( :( :( mam plytke k7s5a xp 1,8 i baracude IV niemoge wlaczyc trybu DMA w PIO jest holernie wolno. Szukalem tu na forum znalazlem jednego posta w ktorym ktos napisal zeby ustawic dysk na slave ale to niepomoglo mam servicepacka 2. Ma ktos jakis pomysl ? na stronie producenta plyty niema sterownikow do Ide na stronie Seagate jest tylko wzmianka ze sp2 oferuje dopiero Dma, a na Ocworkbench na forum nieznalazlem nic W Win98 dysko chodzi na dma i jest git ale ja musz emiac windowsa 2000 bardzo prosze o pomoc, moze zmiana biosu pomoze mam Cheepobios 1.4 Moze ktos z was ma takiego configa i mu dziala to prosze o podanie linku do biosu badz wersji 3mka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 :( :( :( witam :( :( :( mam plytke k7s5a xp 1,8 i baracude IV niemoge wlaczyc trybu DMA w PIO jest holernie wolno. Szukalem tu na forum znalazlem jednego posta w ktorym ktos napisal zeby ustawic dysk na slave ale to niepomoglo mam servicepacka 2. Ma ktos jakis pomysl ? na stronie producenta plyty niema sterownikow do Ide na stronie Seagate jest tylko wzmianka ze sp2 oferuje dopiero Dma, a na Ocworkbench na forum nieznalazlem nic W Win98 dysko chodzi na dma i jest git ale ja musz emiac windowsa 2000 bardzo prosze o pomoc, moze zmiana biosu pomoze mam Cheepobios 1.4 Moze ktos z was ma takiego configa i mu dziala to prosze o podanie linku do biosu badz wersji 3mka a chodzi ci o ustawienia w biosie czy windzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ?! chodzi oto ze za cholere niemoge wlączyc trybu dma dla tej baracudy w windowsie 2000, w 98 chodzi bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ?! chodzi oto ze za cholere niemoge wlączyc trybu dma dla tej baracudy w windowsie 2000, w 98 chodzi bez problemu hmmm a to rzeczywiscie dziwne. wiec chyba ci nie pomoge ale sie popytam moze ktos bedzie wiedzial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 :( :( :( witam :( :( :( mam plytke k7s5a xp 1,8 i baracude IV niemoge wlaczyc trybu DMA w PIO jest holernie wolno. Szukalem tu na forum znalazlem jednego posta w ktorym ktos napisal zeby ustawic dysk na slave ale to niepomoglo mam servicepacka 2. Ma ktos jakis pomysl ? na stronie producenta plyty niema sterownikow do Ide na stronie Seagate jest tylko wzmianka ze sp2 oferuje dopiero Dma, a na Ocworkbench na forum nieznalazlem nic W Win98 dysko chodzi na dma i jest git ale ja musz emiac windowsa 2000 bardzo prosze o pomoc, moze zmiana biosu pomoze mam Cheepobios 1.4 Moze ktos z was ma takiego configa i mu dziala to prosze o podanie linku do biosu badz wersji 3mka Nie mozesz wlaczyc czy wcale takiej opcji windows nie przewiduje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 w 2000 i Xp to chyba nie ma takiej opcji (te winy to chyba same powinny załączyć) A właśnie czy ktoś wie gdzie się załącza ultra DMA w XP-eku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 w 2000 i Xp to chyba nie ma takiej opcji (te winy to chyba same powinny załączyć) A właśnie czy ktoś wie gdzie się załącza ultra DMA w XP-eku lol jak to xp nie oferuje??? panel-system-manadzer-kontrolery ide-i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 2000 sam załącza te tryby. Może po prostu ten system jest zbyt zasobożerny, masz chociaż 256 MB ramu ? 2000 generalnie chodzi wolno ! Sprawdziłeś czy dysk rzeczywiście chodzi w pio a nie w UDMA! Poza tym dlaczego kupiłeś ECSa, choćby kupić shuttle też tani a dobry? B4 jest też dla mnie dziwnym zakupem ale dla braku hałasu robi się dużo ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...