Kaptur Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 mam zainstalowane kx'y i live'a5.1 digital(sb0100). Wiem ze nie da sie narazie uzyskac ac3passthru na mojej karcie(10k1). W dsp KX mam tylko fxbus->b2b->lowpass->epiloglt_k1. Mam zewnetrzny ampli A/V ktory jest podłączony do wyjscia digital w live'ie. Moj problem polega na tym ze ampli nie widzi spdif, mimo ze w ac3filter wszystko jest ustawione na 5.1(w ostatniej zakladce spdif passthru, a w pierwszej output-5.1 pcm-24bit). W filmach ze zwyklym stereo jest dzwiek stereo:-) , a w tych ze scierzką ac3 słychac tylko front(nie widac na ampli. diody "digital"). Tak jakby kx nadal probowaly dekodowac... a moze to co innego? Pomocy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Przeciez ac3passthru, to wlasnie sygnal DD ( ktorego kxy nie umnieja wyslac do zewnetrznego dekodera ) . Mowa o kartach Live i Live 5,1 ( ile raz mozna to tlumaczyc ????) ) . I jakie pcm 24 bity ustawiasz czlowieku !!!!??? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaptur Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 czy to znaczy ze nie ma sposobu zeby wyprowadzic na tych sterach(nawet omijając je) sygnału spdif?!? ps:pcm na 24bity ustawiam pod spdif-passtrougth(jest tam taka opcja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...