Piotr56 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Witam W sobote kupilem sobie nowa plyte pod Athlona MSI KT4ULTRA i pamieci SAMSUNG 256MB333Mhz Kiedy kopiuje jakies pliki z CDROMu wszystko jest ok. Jednak gdy chce np. rozpakowac archiwum RARa to wyskakuje komunikat ze plik jest uszkodzony. Jesli wylacze UDMA w twardym dysku to bledow nie ma. (sprawdzalem rozne tasmy) Mam pytanie czy to wina twardego dysku czy plyty MSI K4TUltra POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 jaki masz ten cd ??? jaki masz system czy wczesniej wszystko chodzilo ok i na jakiej plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Witam W sobote kupilem sobie nowa plyte pod Athlona MSI KT4ULTRA i pamieci SAMSUNG 256MB333Mhz Kiedy kopiuje jakies pliki z CDROMu wszystko jest ok. Jednak gdy chce np. rozpakowac archiwum RARa to wyskakuje komunikat ze plik jest uszkodzony. Jesli wylacze UDMA w twardym dysku to bledow nie ma. (sprawdzalem rozne tasmy) Mam pytanie czy to wina twardego dysku czy plyty MSI K4TUltra POMOCY To wina CD. Poprostu nie pracuje poprawnie w trybie UDMA. Prosta rada - wyłącz tryb DMA. Nic więcej nie poradzisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr56 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Przed zmiana plyty na KT4ULTRA cdrom i twardy dysk chodzily w trybie DMA. Moj cdrom to LG DVD 8160B a twardy dysk to IBM DTLA305040. Teraz jak wlacze udma w CDROMie lub twardym dysku po skopiowaniu duzego pliku sa bledy.... Moze twardy dysk jest "troszeczke" nie kompatybilny z plyta na VIA???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 a może by tak po prostu zformatować dyzia - mi z lg crd8520b też takie rzeczy sie działy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...