Skocz do zawartości
_mylek_

komp jako AP

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko czy jest mozliwe praktyczne użycie kompa jako AP ??

mam karte planet 8305 która posiada taką funkcję planuje wsadzić ją do kompa (p2 350, 128ram) podłączyc jakąś antene dookólną i jeszcze modem DSL.

osoby które miałyby korzystać z neta znajdują sie w odległości max 1000m tzn. na zachód od AP byłoby 6 osób, na wschód jedna osoba około 50m i na północ około 50m tez jedna osoba.

czy taka antena by temu podołała: http://allegro.pl/show_item.php?item=34433083 ??

z góry thx za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko czy jest mozliwe praktyczne użycie kompa jako AP ??

mam karte planet 8305 która posiada taką funkcję planuje wsadzić ją do kompa (p2 350, 128ram) podłączyc jakąś antene dookólną i jeszcze modem DSL.

osoby które miałyby korzystać z neta znajdują sie w odległości max 1000m tzn. na zachód od AP byłoby 6 osób, na wschód jedna osoba około 50m i na północ około 50m tez jedna osoba.

czy taka antena by temu podołała: http://allegro.pl/show_item.php?item=34433083 ??

z góry thx za odpowiedzi

A ja mam pytanie do ciebie czy ta karta planet ma oryginalanie jakies software do zrobienia ap czy uzywasz jakiegos innego. Chcial bym zrobic to samo umnie (komp jako ap) ale mam karte D-LINK-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi