Skocz do zawartości
Lateral

Chieftec 410-212 Słabszy Od Codegen-a 300x (350w)?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Chieftec-a ATX 410-212 kierowany opiniami i mocą a okazuje się, że to nie jest taka rewelacja...

Na moim konfigu (podpis) wyłącza się regularnie. A Codegen ciągnął elegancko (oczywiście napięcia spadały), zdarzyły mi się ze 2-3 zwisy.

Co jest grane? Może te dwie linie +12V podłącza się jakoś specyficznie? Które kable do czego? Macie jakiś pomysł?

Po prostu ręce mi opadły...

Edytowane przez southorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec nie jest słabszy od tego Codegena, posiada za to szereg zabezpieczeń. a jedno z nich może powodować odcięcie zasilania.

Zanim stwierdzisz, że to wina zasiłki, to postaraj się z kimś dogadać i sprawdź szefa.

Poza tym kiedy się wyłącza? Jak masz obciążony komuter, czy dzieje się to przypadkowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciążony się wyłącza, np. SuperPI. I co ciekawsze po pierwszym "odpaleniu" kompa grałem przez ok. 2 godziny w Half-Life 2. I nagle się wyłączył, a potem po uruchomieniu systemu to juz co chwilę bez obciążenia odpadał. Po zmianie taktowań procesora na 9x200Mhz wydaje się pracować prawidłowo.

I jeszcze jedno, po wyjęciu zasilania z karty graf. przy 9x250Mhz żadnych zwisów! Linia napięcia procesora albo cały zasilacz nie wyrabia moim zdaniem.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi