Lateral Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Kupiłem Chieftec-a ATX 410-212 kierowany opiniami i mocą a okazuje się, że to nie jest taka rewelacja... Na moim konfigu (podpis) wyłącza się regularnie. A Codegen ciągnął elegancko (oczywiście napięcia spadały), zdarzyły mi się ze 2-3 zwisy. Co jest grane? Może te dwie linie +12V podłącza się jakoś specyficznie? Które kable do czego? Macie jakiś pomysł? Po prostu ręce mi opadły... Edytowane 9 Czerwca 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Chieftec nie jest słabszy od tego Codegena, posiada za to szereg zabezpieczeń. a jedno z nich może powodować odcięcie zasilania. Zanim stwierdzisz, że to wina zasiłki, to postaraj się z kimś dogadać i sprawdź szefa. Poza tym kiedy się wyłącza? Jak masz obciążony komuter, czy dzieje się to przypadkowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Obciążony się wyłącza, np. SuperPI. I co ciekawsze po pierwszym "odpaleniu" kompa grałem przez ok. 2 godziny w Half-Life 2. I nagle się wyłączył, a potem po uruchomieniu systemu to juz co chwilę bez obciążenia odpadał. Po zmianie taktowań procesora na 9x200Mhz wydaje się pracować prawidłowo. I jeszcze jedno, po wyjęciu zasilania z karty graf. przy 9x250Mhz żadnych zwisów! Linia napięcia procesora albo cały zasilacz nie wyrabia moim zdaniem. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Widocznie jedna z liń jest przeciążona i Szef się wyłącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
42ne Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Lepiej, ze się wyłącza, niż ma coś spalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 co nie zmienia faktu,że coś szybko kapituluje... Podłączyłeś dodatkową linie 12v na mobo? Pobaw sie jeszcze innym połaczeniem dysków i napędów pod inne molexy może pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Cytat ze strony Zenfista Wady: Niska obciążalność dla linii +3.3V i +5V Sprawdzałeś napięcia miernikiem?? Przy obciążeniu i OC, potem bez OC.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...